Zbog devojke biciklom prešao 380 kilometara

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Zbog devojke biciklom prešao 380 kilometara

Izvor:
Mondo.rs

Banovićanin Husein Imširović (26) i njegova šest godina mlađa devojka Aldina Gabela iz Goražda najbolji su primer da ljubav nema granica i prepreka, piše "Dnevni Avaz".

v256049p0.jpg

Husein je biciklom od Banovića do Bosanskog Broda i nazad prešao 380 kilometara kako bi se pozdravio s Aldinom, koja je otputovala u Dansku, gde i živi s roditeljima.

Nesvakidašnjim gestom Husein je devojci želeo da dokažei ljubav, koja traje od upoznavanja u Goraždu pre četiri godine. Putovao je 16 sati, a u rodne Banoviće nakon ispraćaja devojke, kako je kazao, vratio se potpuno srećan.

Husein je prešao put od Banovića, preko Živinica, Tuzle, Lukavca, Gračanice, Doboja, Dervente pa sve do graničnog prelaza u Bosanskom Brodu. Sve je učinio zbog pet minuta zagrljaja i privremenog rastanka s voljenom Aldinom.

"Male stvari znače mnogo u životu. Kada ste s nekom osobom iz ljubavi, onda nema prepreka. Put mi uopšte nije bio naporan. Mogao sam putovati i autom, ali sam ovim činom Aldini želeo da dokažem koliko mi je stalo do nje. Ona to i zaslužuje", kaže Imširović za tahttp://www.dnevniavaz.ba/vijesti/te...-djevojke-biciklom-presao-380-kilometara.htmlj list.

Husein kaže da su se upoznali u Goraždu, nakon čega su se i verili.

"Planiramo se i venčati kada Aldina u Danskoj završi fakultet", dodaje Husein.

Natrag