Šta je novo?

Završena obilaznica oko Beograda

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.873
Završena obilaznica oko Beograda


Izvor: Novosti
Obilaznica oko Beograda, od Bajtajničke petlje do tunela Straževica, koja se od večeras pušta u saobraćaj trebalo bi da značajno rasteretiti saobraćaj u prestonici


Tunel Straževica / Foto Tanjug


BEOGRAD- Obilaznica oko Beograda, od Bajtajničke petlje do tunela Straževica, koja se od večeras pušta u saobraćaj trebalo bi da značajno rasteretiti saobraćaj u Beogradu.

Donedavni predsednik Srbije i predsednički kandidat liste "Izbor za bolji život" Boris Tadić izjavio je danas, prilikom obilaska završnih radova, da izgradnja obilaznice oko Beograda doprinos ne samo prestonici već i Srbiji, regionu i evropskom kontinentu, jer se radi o jednoj od najopterećenijih tačaka panevropskog Koridora10.

"Ovo je kao arterija u organizmu, mi smo sada povezali arteriju" poručio je Tadić nakon što je obišao deonicu od batajničke petlje do tunela u Straževici.

Tadić je rekao da je Srbija učinila veliki napor da se u skladu sa modernom vizije transportnog razvoja Srbije i obezbede neophodne investicije.

Prema Tadićevim rečima sredstva su nabavljena iz povoljnih kredita što je kako je istakao opravdano jer će tu saobraćajnu mrežu narednih stotinu godina koristiti generacije koje dolaze.

Tadić je najavio da će u narednom preiodu biti nastavljeni radovi na poslednjoj tački obilazice, a da će se zatim graditi i most kod Vinče.

"Malopre sam u šali rekao da kada završimo taj most za nekoliko godina gotovo više nećemo imati da gradimo mostove u Srbiji. To je veliko ostvarenje naših građevinara i generacija koje danas žive u Srbiji. Velika je stvar kada završimo nešto za generacije koje dolaze" ocenio je Tadić.

On je dodao da će u naredne četiri godine biti završen najveći deo mostova i mostovskih konstrukcija u celoj Srbiji uključucjući Koridor 11, koji se gradi naporima Srbije u saradnji sa kako, je Tadić rekao, italijanskom, crnogorskom i rumunskom vladom.

I zamenik premijera Ivica Dačić obišao je radove na obilaznici napomenuvši da je ponosan što je taj deo obilaznice završen u mandatu vlade u kome je on zamenik premijera i naglasio da je to rezultat i dobrog rada Ministarstva za infrastrukturu, na čijem je čelu ministar Milutin Mrkonjić.

Obilasku dela obilaznice oko Beograda prisustvovali su i ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić, generalni direktor JP "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak, predsednik Skupštine grada Aleksandara Antić...
 
Top