Šta je novo?

Završen protest studenata BU

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
[h=1]Završen protest studenata BU[/h]Protest studenata Beogradskog univerziteta koji traže besplatno školovanje završen je nakon razgovora s pomoćnikom ministra prosvete Slobodanom Stuparom.


802324035509aa1fe68e19809744682_orig.jpgGrupa od oko 150 studenata se danas po podne okupila na Studentskom trgu u Beogradu, odakle su u protestnoj šetnji stigli do Ministarstva prosvete u Nemanjinoj ulici, gde su uručili svoj zahtev za studiranje bez školarina i razgovarali s pomoćnikom ministra prosvete.
Po završetku skupa studentkinja Filozofskog fakulteta Dragana Jović rekla je agenciji Beta da tokom susreta nisu dobili nikakav konkretan odgovor, osim da su razgovori o ovakvim pitanjima mogući samo sa legitimnim predstavnicima studentskih organizacija - parlamenata i saveza.

Prema njenim rečima, studenti će večeras održati zbor na Filozofskom fakultetu, na kom će odlučiti o daljim koracima i eventualnom nastavku protesta.

Obrazlažući zahtev za besplatno visokoškolsko obrazovanje student Fakulteta političkih nauka Aleksandar Jović kazao je da bi time bila rešena većina problema svih studenata, a sledeći korak je borba za kvalitetnije obrazovanje.

Među okupljenima su bili studenti Filološkog, Filozofskog, Pravnog, Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, kao i Fakulteta likovnih umetnosti i Fakulteta političkih nauka.

Studenti su nosili transparente "Mi studiramo, oni profitiraju", "Znanje nije roba" i "Studenti svih fakulteta, ujedinite se".Izvor:
B92.net
 
Top