Šta je novo?

Zaustavljen teretni saobraćaj na Gazeli

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.300
Zaustavljen teretni saobraćaj na Gazeli


Generalni direktor Javnog preduzeća Putevi Srbije Zoran Drobnjak izjavio je juče da je zbog naprsline na nosaču mosta Gazela zabranjen teretni saobraćaj u smeru ka Novom Beogradu i naveo da će nosač biti popravljen u narednih 15 dana."Uočena je naprslina na nosaču i odmah smo intervenisali da se zaustavi teretni saobraćaj da nosač ne bi, ne daj Bože, pukao. To ćemo srediti u narednih petnaestak dana. Zabranjen je sav motorni saobraćaj srednjom trakom ka Novom Beogradu, dok je na ostale dve trake uvedeno ograničenje od 40 kilometara na sat", rekao je Drobnjak agenciji Beta.

Drobnjak je naveo da se u suprotnom smeru saobraćaj odvija normalno.

Preduzeće Putevi Srbije saopštilo je da je od 17 sati zbog redovnog održavanja mosta Gazela preusmeren teretni saobraćaj u pravcu ka Novom Beogradu i da je u tom smeru zatvorena srednja saobraćajna traka za sav motorni saobraćaj.

U saopštenju se navodi da je teretni saobraćaj ka Novom Beogradu pre mosta Gazela preusmeren na alternativni pravac - Kružni put R-251 i obilaznicu oko Beograda.

Saobraćaj na pristupnim putevima mostu iz pravca Beogradskog sajma i Savske ulice ka Novom Beogradu, biće preusmeren u skladu sa izmenama režima saobraćaja.

"Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom signalizacijom i opremom, a sprovodiće se uz asistenciju patrola saobraćajne policije. Apelujemo na vozače da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu", piše u saopštenju.


Izvor: Beta
 
Top