Zaustavio voz

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Umalo nesreća kod Inđije

Zaustavio voz

Izvor: Blic Ž. B. - Z. G. S. | 25. 01. 2011. - 00:02h

INĐIJA - Zahvaljući Nikoli Dujakoviću iz Inđije, koji je zaustavio voz Novi Sad - Beograd pre pružnog prelaza na kojem je stajao pokvareni šleper u nedelju oko 21.20 časova, sprečena je železnička nesreća.
110415_hrovoz01nikola-dujakovic_hf.jpg

Nikola Dujaković

Plavi voz koji je imao dva vagona stao je na samo 30 metara od pružnog prelaza, a mašinovođe su uspele na vreme da vide Dujakovića dok je mahao baterijskom lampom. Iz „Železnica Srbije“ zasad nisu ništa saopštili o ovom incidentu.

- Sve se odvijalo filmskom brzinom. Sinoć oko 21 čas i 20 minuta brat i ja smo krenuli autom u pravcu Inđije. Na pružnom prelazu kod „Žitosrema’’ stajao je šleper kamion sa prikolicom. Saznajemo da je usled zamrzavanja nafte ostao u kvaru na samom pružnom prelazu. Dolazio je voz iz pravca Novog Sada, morao sam brzo da reagujem da se ne dogodi tragedija. Otišao sam do auta, uzeo baterijsku lampu, istrčao na prugu i mahao u pravcu voza. Na svu sreću, mašinovođa me je primetio, video je da se nešto dešava, usporio je voz i zaustavio ga na tridesetak metara od kamiona - ispričao je Dujaković za “Blic”.
Sledio je, kaže, drugi deo posla.

- Našla su se tu još četvorica mladića koji su držali rampu jer je bila zaglavljena. Kada se voz zaustavio, otrčali su u “Žitosrem” po toplu vodu da pospu po crevima i što pre da odlede naftu kako bi mogli da pomerimo kamion. Uspeli smo da oslobodimo jednu tračnicu i voz je lagano ušao u stanicu. Laknulo nam je, kaže za ’’Blic’’ Nikola Dujaković, radnik obezbeđenja u firmi „Jakuza sikjuriti’’ koji živi u Novom Slankamenu.

On priča da je posle incidenta otišao kući, ali da tek sada, posle prespavane noći, shvata šta se dogodilo.

- Ne mislim da sam heroj, jer bilo je tu i drugih ljudi koji su pokušavali da sklone šleper sa pružnog prelaza. Stvarno nisam ni razmišljao šta se moglo dogoditi i koliko je situacija bila opasno dok danas nisu ljudi počeli da me zovu i pričaju o tome šta se dogodilo. Važno je da niko nije nastradao, a stvarno je moglo da bude svega - kaže Dujaković.

Natrag