Šta je novo?

Zatvara se most Gazela za vikend

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Zatvara se most Gazela za vikendIzvor:
B92.net

Zbog drugog dela testa opterećenja čelične konstrukcije Gazele, ovaj most biće potpuno zatvoren za saobraćaj od subote 11. avgusta u 22 časa do nedelje 12. avgusta u 12 časova.Za vreme testiranja opterećenja mosta, saobraćaj će biti drugačije organizovan nego što je to uobičajeno.


8717955625024f70de48b3116579304_orig.jpgSva vozila u tranzitnom saobraćaju koja se iz smera Šida kreću prema Nišu, mogu se na Dobanovačkoj petlji isključiti na obilaznicu oko Beograda i ići do petlje Bubanj potok, gde će se uključiti na autoput prema Nišu.

Ova alternativa je već predviđena kao obavezna za tranzitni saobraćaj za teretna vozila preko 3.5 t.

Vozila koja autoputem ipak dođu do Novog Beograda, treba da se ispred Beogradske arene isključe na prvoj petlji i preko izlazne rampe uđu u ulicu Španskih boraca.

Dalje će se kretati ulicom Đorđa Stanojevića do saobraćajnice ispred kompleksa Delta sitija. Potom će navedenom saobraćajnicom ispred Delta sitija ući u ulicu Jurija Gagarina kojom će izaći na most na Adi.

Po prelasku preko mosta, na prvom isključenju ulazi se u Radničku ulicu i potom u Kirovljevu (rampom prema Banovom Brdu) gde se po završetku rampe ulazi u ulicu Visoku, Paštrovićevu i nazad u Radničku, pa Bulevarom Vojvode Mišića do Mostarske petlje, gde se ponovo uključuju na autoput u pravcu Niša.

Usmeravanje saobraćaja na svim skretanjma, od izlaska sa autoputa kod petlje Arena pa do vraćanja na autoput u smeru ka Nišu na Mostarskoj petlji, biće olakšano posebnim saobraćajnim znacima na kojima će jasno biti obeležena oznaka Niš.

Sva vozila iz tranzitnog saobraćaja koja se iz smera Niša kreću ka Šidu, mogu se na petlji Bubanj potok isključiti na obilaznicu oko Beograda i ići do Batajničke petlje gde će se uključiti u smer autoputa prema Šidu. I ova alternativa već je predviđena kao obavezna za tranzitni teretni saobraćaj vozila preko 3.5 t.


Vozila koja iz smera Niša dođu autoputem do mosta Gazela biće usmerena sa autoputa preko Mostarske petlje u Bulevar Vojvode Mišića, da bi se iza Beogradskog sajma usmerila rampom na Most na Adi.

Po prelasku mosta ulazi se u ulicu Jurija Gagarina kojom će se ići do Delta sitija i postojećom saobraćajnicom ispred njega ući u ulicu Đorđa Stanojevića. Dalje, vozila će se kretati ulicom Španskih boraca do petlje Arena gde se ponovo uključuju na autoput u smeru Šida.

Usmeravanje saobraćaja na svim skretanjma, od izlaska sa autoputa kod petlje Mostar, pa do vraćanja na njega na petlji Arena biće olakšano posebnim saobraćajnim znacima na kojima će jasno biti obeležena oznaka Šid.


Pravac kretanja za vozila u tranzitu kroz Beograd obeležen je na mapi
19034503875024f70e010ea668395924_orig.jpgUčesnici lokalnog gradskog putničkog saobraćaja u Beogradu za prelazak preko Save mogu koristiti Brankov most, Stari savski most i novi most na Adi.

 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Gazela ponovo puštena u saobraćajIzvor:
B92.net

Most Gazela u Beogradu od podneva ponovo je otvoren za saobraćaj nakon što je uspešno prošao test opterećenja.U Auto-moto savezu Srbije agenciji Beta je rečeno da je most otvoren za saobraćaj u oba smera. Most je bio zatvoren za saobraćaj od subote u 22 časa do nedelje u 12 sati zbog drugog testa opterećenja na čeličnoj konstrukciji.


181730669250278f4c028ff655550894_368x225.jpgTokom tog testa, koji je uspešno završen, za saobraćaj je u celini bio zatvoren most Gazela, u oba smera.

Ključna tačka provere je bilo između tri i četiri sata ujutru u nedelju. U toku testiranja korišćeno je 36 kamiona težine oko 25 tona.

Oni su se kretali po mostu po određenom rasporedu i različitim brzinama od 20 do 50 kilometara na sat. Ispod mosta se nalaze kilometri kablova i potrebna oprema koja je beležila ponašanje konstrukcije, saopštili su Putevi Srbije.
 
Top