Zarada preko interneta - ogromna zarada na obicnim clancima.

Član
Učlanjen(a)
22.12.2011
Poruka
1.151
Da dobro ste procitali i nije klikbejt naslov da privuce citaoce.Na svojim clancima mozete da zaradite ogroman novac,ako vam se "posreci" da vam neko te iste clanke sa sve fotografijama koje su vase i originalne kopira i stavi na svoj sajt bez vase dozvole.
Mnogi a to je verovatno 99% osoba misle da je dovoljno kopirati tudji clanak i samo ga postaviti na svoj sajt,navesti izvor i cist racun duga ljubav,ali ne to je najveca greska i zabluda.Da bi uopste smeli da kopirate tudji tekst ili delove teksta i fotografije, treba vam dozvola od autora tog istog clanka.Isti taj autor teksta tj clanka kad vidi svoj kopiran tekst na nekom drugom sajtu i vidi samo ime od sajta za koji pise takozvani izvor ili njegovo ime (ime autora),ima pravo da tuzi onoga koji je kopirao,jer mu taj isti autor nije dozvolio to da uradi.
Dozvola mora biti u pisanom obliku koja moze i preko emaila ali mora biti bilo kakva dozvola od autora.
Ja sam nailazio na moje ukradene tekstove i fotografije (Od moje agencije) i kontaktirao vlasnika sajta,da bih posle odradjenog skrina i dostavljenih svih dokaza zatrazio da plati stetu.Ako vlasnik sajta nije pristajao na placanje stete,preko advokata je bio tuzen.
Ako odmah prihvati da plati odstetu onda ga izadje par stotina evra,ako ide preko suda,onda bude par hiljada evra sa troskovima.Sa fotografijama u tekstu,cifra se krece preko 20 hiljada evra po kazni.
Pre svakog kopiranja teksta,mora da se procita TOS od sajta sa kog zeli da se kopira clanak i koja su njihova pravila.Neko dozvoljava do 600 reci i link do izvora,neko dozvoljava sve i link,nekome je samo dovoljan izvor...
Napisacu u narednim temama i o zaradi na fotografijama.
O pocetku zarade pogledajte ovde: https://serbianforum.org/threads/zarada-preko-interneta-pocetak.1472422

Član
Učlanjen(a)
22.12.2011
Poruka
1.151
Ovo bi moglo naslov i zarada od lopova,zarada na lopovima,lopovi ostali kratkih rukava...

Natrag