Šta je novo?

Zaposleni u PU najavili generalni štrajk 2. februara

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Zaposleni u PU najavili generalni štrajk 2. februara


Tanjug |Zaposleni u Poreskoj upravi Srbije najavili su danas da će 2. februara organizovati generalni štrajk zbog neispunjenja njihovih zahteva, a direktor ove državne instutucije Dragutin Radosavljević tvrdi da nema osnova za ovaj protest.

52865_poreskauprava01-blic-sasa-maricic_f.jpg


"Bez ikakvih osnova je to što se najavljuje, jer zaposleni u Poreskoj upravi neće ostati bez primanja i plate", rekao je Radosavljević.


"Zaposleni u Poreskoj upravi imaju zagarantovane plate, radna mesta i ne postoji nijedan razlog za štrajk", rekao je on, podsećajući da je štrajk bio najavljen zbog straha od gubitka radnih mesta i bojazni da neće biti dovoljno novca iz budžeta za plate.


Radosavljević je ponovio da je Jedinstvenoj organizaciji sindikata Poreske uprave dostavljena informacija o tome da će biti očuvana sva radna mesta i da je, prema tome, "poslodavac ispunio sve obaveze prema zaposlenima i nema nikakvih razloga za štrajk".


Jedinstvena organizacija sindikata zaposlenih u Poreskoj upravi Srbije saopštila je da generalni štrajk svih zaposlenih u Poreskoj upravi Srbije organizuje 2. februara 2012. godine od 7,30 do 15,30 časova, u svakoj organizacionoj jedinici Poreske uprave Srbije.


"Za vreme štrajka, zaposleni ispoljavaju nezadovoljstvo prekidom rada i ostankom na radnim mestima kao i okupljanjem u prostorijama Poreske uprave Srbije", navodi se u sopštenju.


U saopštenju se naglašava se i da će tim povodom 31. januara biti održana konferencija za novinare.


Početkom januara ova sindikalna organizacija je već najavila štrajk u slučaju da se menadžment PU najkasnije do 20. januara ne izjasni u kom pravu se kreće reforma te državne institucije i koliko će zaposlenih biti proglašeno tehnološkim viškom.


 
Top