Šta je novo?

Zaposleni "Avale" apeluju na vlasti zbog neisplaćenih zarada

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Zaposleni "Avale" apeluju na vlasti zbog neisplaćenih zaradaIzvor:
Blic.rs

Zaposleni sa televizije "Avala" izdali su danas saopštenje u kome apeluju na predstavnike vlasti i nadležnih institucija da reaguju i ispitaju pozadinu poslovanja zbog kojih se stalno zaposlenima i honorarnim radnicima ne isplaćuju plate.219902_strajk-tv-avala-foto-beta_f.jpg- Posle dva meseca od početka rada i prekida štrajka (22.februara 2012.) u koji smo ušli zbog neisplaćenih zarada i honorara, zaposleni na televiziji Avala su 04.05.2012. ponovo obustavili realizaciju „živog“ programa. Ni nakon dvadeset dana od tog datuma nijedna od nadležnih institucija nije reagovala. Zaposlenima se duguju, za stalno zaposlene plate od decembra 2011, dok se honorarnim saradnicima duguje od novembra 2011. - stoji u saopštenju.

Radnici apeluju na predstavnike vlasti i nadležne institucije "da ispitaju pozadinu poslovanja i kako je moguće da se nekažnjeno radnicima ne isplaćuju zarade u tako velikom vremenskom periodu". Zaposleni postavljaju i pitanje RRA kako je moguce da televizija sa nacionalnom frekvencijom vec tri nedelje ne emituje program iz sopstvene produkcije sto je u obavezi po elaboratu za koji je dobijena dozvola.

-Podsećamo javnost, da je štrajk prekinut zbog čvrstih obećanja vlasnika Televizije Avala, datih pred članovima Republičke-radiodifuzne agencije da će do 01. aprila isplatiti sva dugovanja prema zaposlenima i konsolidovati televiziju. Iz tih razloga i obećanja, zaposleni su prekinuli štrajk. Tri meseca kasnije, sa dve „izgubljene“ plate za dva meseca štrajka, radnici televizije nalaze se u težoj situaciji nego pre početka štrajka u decembru 2011. - naveli su zaposleni.
 
Top