Šta je novo?

Zamena srpskih mirovnjaka u Kongu

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Zamena srpskih mirovnjaka u Kongu


Tanjug |Sanitetski tim Vojske Srbije za vazdušnu i medicinsku evakuaciju - dva lekara i četiri medicinska tehničara - otputovao je danas u Kongo gde će u mirovnoj misiji UN u redovnoj rotaciji zameniti kolege.

218236_vojska05-foto-beta_f.jpg


Članovi tima su lekari, kapetan Ivan Pantić i vojni službenik Gordana Bejatović, kao i medicinski tehničari zastavnik Franc Šribar, stariji vodnik i klase Žarko Pavlov i vojni službenici Danijela Barać i Marija Kamenar.


Oni će u Kongu formirati dva podtima sa primarnim zadatkom sanitetske evakuacije vazdušnim putem povređenih i obolelih u okolne zemlje, a prema odluci UN.


Pored toga, biće angažovani i na medicinskom obezbeđenju i eventualnom zbrinjavanju visokih zvaničnika i delagacija u toku posete misiji UN u toj državi.
Novi sanitetski kontigent, kao i pukovnika dr Slavišu Ćirića koji sledeće sedmice putuje u Somaliju radi učešća u misiji Evropske unije primio je danas zamenik načelnika Generalštaba general-major Milan Bjelica.


Prijemu u Generalštabu prisustvovali su i zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Goran Radovanović i načelnik Centra za mirovne operacije pukovnik Jelesije Radivojević, objavljeno je na Internet stranici Vojske Srbije.


Uz Kongo, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije učestvuju u mirovnim misijama UN na Kipru, Obali Slonovače, Liberiji i u Libanu.
 
Top