Zakon štiti maloletne huligane

LEGEND
Učlanjen(a)
28.04.2009
Poruka
19.784
Bor - Maloletni huligani koji su mom osmogodišnjem sinu V. Đ. nabili flašu u usta i prisilili ga da popije njihovu mokraću bezbrižno šetaju gradom. Mom sinu je sve gore, noću se budi i vrišti u strahu da ga neko juri, potreseno priča G. Đ. (35), otac mališana nad kojim su se iživljavala trojica Roma starosti između 12 i 13 godina.

Ogorčeni otac kaže da više ne zna kome da se obrati i smatra da huligane treba skloniti sa ulice.

- Teško mi je palo saznanje da izgrednici ne mogu da odgovaraju pred sudom jer su maloletni, ali se može uvesti nadzor nad njima. Šta ja i moje dete imamo od toga. Šta ako se nastavi sa takvim zastrašujućim „metodama“ maloletnih kriminalaca kojih je u Boru sve više. Moji advokati savetuju da podnesem privatnu tužbu za pretrpljeni strah. Od policije još ništa nisam dobio, niti sam obavešten o istrazi, kaže G. Đ.
On se obratio i Centru za socijalni rad, ali su mu i tamo kazali da su nemoćni jer napasnici još nemaju 14 godina.
- U Centru mi je rečeno da im zakon jedino dozvoljava da ovakvu decu stave pod pojačan roditeljski nadzor. Tako meni i supruzi jedino preostaje nada da će našem sinu pomoći terapija kod psihijatra i lekovi koje pije - priča nesrećni otac.
U toku jučerašnjeg dana nismo uspeli da dobijemo izjavu Nenada Gačića, direktora Centra za socijalni rad, mada će se, nezvanično saznajemo ova ustanova oglasiti.
Javnost s pravom očekuje da sazna kakvih sve slučajeva nasilničkog ponašanja u Boru ima jer zna se da oni traju godinama i to najviše u najsiromašnijim delovima grada, u Starom Selištu i u naselju Sever.

Autor: Brana Filipović | 10.09.2009. - 05:00

Natrag