Šta je novo?

Za Rusiju Srbija ključni partner

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Za Rusiju Srbija ključni partner


Saradnja parlamenata Srbije i Rusije je dobra i može da se unapredi, ocenili su u Moskvi predsednici dva parlamenta Nebojša Stefanović i Sergej Nariškin.Nariškin, koji je predsednik donjeg doma ruske Dume, istakao je da je Srbija za Rusiju ključni partner na Balkanu. On je ocenio da je saradnja parlamenata dveju zemalja dobra, posebno u okviru međunarodnih institucija, kao što je Savet Evrope.


128371632650c5ed6e86061272991335_orig.jpgNariškin je izrazio očekivanje da će Srbija na proleće biti primljena u Parlamentarnu skupštinu organizacije za kolektivnu bezbednost (ODKB) kao država posmatrač, a Stefanović je najavio da će na sednici parlamenta koja počinje u subotu biti određena nova delegacija za ODKB.

Predsednik srpskog parlamenta je istakao da susret s Nariškinom otvara novu stranicu u odnosima parlamenta Srbije i Rusije i saglasio se da je međuparlamentarna saradnja dobra i naglasio da smatra da ima prostora za poboljšanje.

Prethodno, Stefanović je u Dumi razgovarao i s predsednikom Odbora za spoljne poslove Aleksejom Puškovom.

Predsednik srpskog parlamenta boravi u jednodnevnoj poseti Moskvi. On je pre podne učestvovao na Prvom međunarodnom parlamentarnom forumu.Izvor:
B92.net
 
Top