Šta je novo?

Za njih nema krize: 2000 političara uvećalo imovinu za godinu dana

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Za njih nema krize: 2000 političara uvećalo imovinu za godinu dana

2lvmumf.jpg


Članovi Agencije za borbu protiv korupcije ovih dana jedva postižu da obave svoj posao, jer danas ističe rok za prijavljivanje uvećanja imovine u proteklih godinu dana.

Prema saznanjima medija, Agencija je do petka evidentirala 1190 političara koji su od 31.01.2010. do danas postali bogatiji za najmanje 400 hiljada dinara, a kako je većina ostavila prijavu za poslednji dan, juče je na prvom spratu Palate Srbija bila strašna gužva. Političari su pristizali tokom čitavog dana, a telefon koji je uveden specijalno za njih, kako bi na najlakši način prijavili svoju imovinu, nije prestajao da zvoni. Očekuje se da će najmanje dve hiljade srpskih političara biti evidentirano, prenosi „Blic“.

"Do petka 28. januara imamo registrovanih 1.190 prijava, ali pošto mnogi političari šalju obaveštenja poštom, moja je procena da ćemo dobiti još 1.000 prijava. Promenu su dužni da prijave samo funkcioneri koji su imovinu uvećali preko prosečne godišnje plate, bilo da je u pitanju ušteđevina ili da su kupovali automobile ili stanove od uvećanih prihoda. Oni koji su kupovali nekretnine odranije ušteđevine moraće da dokažu da ona nije uvećana, odnosno Agencija će proveriti sve takve slučajeve,“ rekao je za predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, profesor Čedomi Čupić.

SrbijaNet
 
Član
Učlanjen(a)
02.07.2009
Poruka
2.931
Ma jok, ne verujem, oni se žrtvuju za ovaj narod i dele sa njim i dobro i zlo. Nema šanse da su uvećavali svoje bogatstvo dok se narodu potura priča o krizi i neophodnosti stezanja kaiša...:roll: Opet ti novinari nešto mute...:vorred:yes3
 
Top