Šta je novo?

Za "Mitros" zainteresovano nekoliko inostranih firmi

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Za "Mitros" zainteresovano nekoliko inostranih firmi
Tanjug | 01. 07. 2011. - 09:53h

SREMSKA MITROVICA - Prodaja industrije mesa "Mitros" u stečaju još nije oglašena, ali su interesovanje pokazali predstavnici nekoliko firmi iz Slovenije, Danske i Italije, koji su već obilazili fabriku i upoznali se sa njenim mogućnostima.
Najozbiljnije interesovanje da postane vlasnik te nekada značajne klanice i industrije pokazala je jedna belgijska firma čije se ime, iz razumljivih razloga, još ne saopštava, izjavio je Tanjugu predsednik Opštinskog veća Saveza samostalnih sindikata Sremska Mitrovica Stevan Romakov.

U procesu privatizacije "Mitrosa", većinski vlasnik postao je beogradski biznismen Rodoljub Drašković, ali je umesto oporavka usledio sunovrat. Proizvodnja se stalno smanjivala, da bi konačno i presahla, a broj zaposlenih je do pokretanja stečaja sa 800 pao na ispod 200.


Novi vlasnik podelio je preduzeće na "SL Mitros" i "Takovo agrar", nad kojima se sada vodi stečajni postupak u privrednim sudovima u Beogradu i Čačku.


Sada već bivši radnici Mitrosa održali su početkom godine protestni skup u sedištu Opštinskog veća Saveza samostalnih sindikata, kada su izrazili nezadovoljstvo sporim tokom stečajnog postupa i želju da se što pre ponovo vrate na posao.
 
Top