xbmc problem

Učlanjen(a)
01.11.2012
Poruka
55
jedan za mene nerijesiv problem ,a za vas siguran sam i suvise lako da rijesite isti,znaci odradio sam na xbmc vu+klijent adonns,sad me interesuje zasto mi nece kanale koji idu preko moga resivera (enigma 2)xbmc da zapamti,jednostavno idem sistemom ponovi pokreni ili ti restart,odradi taj restart za nekih 5 minuta ne prije,ali kad to odradi na istom sam opet,znaci sve jovo na novo,niti je zapamtio liste, niti kanal,niti epg,znaci sve prazno moram ponovo,gdje je greska,u nekim postavkama u samom xbmc ili drugdje gdje ja ne znam,znaci da xbmc zapamti sve sto sam mu zadao,pri pokretanju ili nakon restarta,da ne podizem sve iz resivera i vu+ klijenta ponovo,da zaboravih xbmc je novi gotham 13.1

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.514
samo sam jednom testirao vu+ klijent i cini mi se da nisam imao problema....samo sam upisao IP od boxa i sve je bilo ok...ali ja nisam testirao svoj box vec nekog stranog....ako ukucusa u brawser tvoj IP boxa sta se desava....jel mozes pristupit svom boxu?

ovde je jedna tema o tome ali nije pisano o nikakvim problemima....pogledaj jos tu ako vec nisi:
Kod:
http://serbianforum.org/threads/vu-enigma2-client-dreambox.496138/

Učlanjen(a)
01.11.2012
Poruka
55
ma sad sam to rijesio sve,ali nikako da upogonim da kanali krenu da se dignu,odnosno da se kanali pretraze,stalno mi stoji poruka upload chanal list

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
930
Imam i ja jedan problemcic. Posto sam jos uvek nov u svetu XBMC evo jedno banalno pitanje. Gde se brise cashe u XBMC ? Nigde nisam nasao. U pitanju je Gotham 13.

I jos jedno pitanje. Promenom skina sve moram iz pocetka da radim? Addone i ostala podesavanja? Postoji li nacin da se uradi backup cak i kada oborim sistem da prostim operacijama uradim restore XBMC podesavanja?

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.514
Imam i ja jedan problemcic. Posto sam jos uvek nov u svetu XBMC evo jedno banalno pitanje. Gde se brise cashe u XBMC ? Nigde nisam nasao. U pitanju je Gotham 13.

I jos jedno pitanje. Promenom skina sve moram iz pocetka da radim? Addone i ostala podesavanja? Postoji li nacin da se uradi backup cak i kada oborim sistem da prostim operacijama uradim restore XBMC podesavanja?

ako se skin promjeni nije potrebno na novo instalirati nista....sve je tu samo drugacije izgleda....a za backup mozes si sacuvati skriveni folder XBMC koji se nalazi ovde:
Kod:
C:\Users\xxxxxx\AppData\Roaming\XBMC
onda si taj folder prethodno sacuvas kad radis novu instalaciju XBMC ili sistem pa ga posle samo vratis tamo de mora biti i nije potrebno ti nista vise podesavati....

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
930
ako se skin promjeni nije potrebno na novo instalirati nista....sve je tu samo drugacije izgleda....a za backup mozes si sacuvati skriveni folder XBMC koji se nalazi ovde:
Kod:
C:\Users\xxxxxx\AppData\Roaming\XBMC
onda si taj folder prethodno sacuvas kad radis novu instalaciju XBMC ili sistem pa ga posle samo vratis tamo de mora biti i nije potrebno ti nista vise podesavati....

Extra. Jos mi samo reci gde se brise cashe jer mi se malopre pojavilo obavestenje u dnu da mi cashe pun valjda, nisma dobro video, brzo nestalo. Izvini sto sam naporan ovoliko.

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.514
Extra. Jos mi samo reci gde se brise cashe jer mi se malopre pojavilo obavestenje u dnu da mi cashe pun valjda, nisma dobro video, brzo nestalo. Izvini sto sam naporan ovoliko.
ovo ne razumjem bas za cache....ovo se verovatno pojavi na pocetku kad pokrenes neki film ili seriju....tada se puni memorija da bi posle radilo stabilno....barem meni se to skoro svaki put desava ali to je normalno....ako je nosto drugo u pitanju onda napisi de se to pojavi.....

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
930
Vazi, pokusau da uslikam screen ako se pojavi ali sve radi i pred toga samo sam mislio da utice na performanse. Sto se tce skrivenog fajla, citao sam mao ovde po forumu i nekima je tezak i po 6 GB ?! Meni je on oko 300 MB, nemam bas mnogo instaliranih plugina pa mi nece biti frka da ga bekapujem kao drugima :p :D

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Vazi, pokusau da uslikam screen ako se pojavi ali sve radi i pred toga samo sam mislio da utice na performanse. Sto se tce skrivenog fajla, citao sam mao ovde po forumu i nekima je tezak i po 6 GB ?! Meni je on oko 300 MB, nemam bas mnogo instaliranih plugina pa mi nece biti frka da ga bekapujem kao drugima :p :D
Sto se tice Cache, mozes sam potraziti u skrivenom forumu, a imas i u xbmc hub (fusion) xbmc maintanance tools. Takodje imas na forumu ili preko maintanance tools da ubacis drugi advancedsettings.xml sa vecom cache memorijom ili sa 0 cache, pa mozes da vidis kako ti odgovara.

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
930
Video sam negde ali ne mogu nadjem, neko mi je i slao ali sam zagubio link. Moze li ko poslati XBMC za Win XP, na PP. Hvala unapred

Natrag