XBMC Media manager

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.331
Evo jedne dobre stvari....setio se da toga nema u ovoj temi...

XBMC MEDIA MANAGER

Ako zelite da prisredite vase filmove ,muziku,serije u XBMC po vasem ukusu,zatim info na nasem jeziku da bude u fulu, mozeete to jednostavno i uraditi.Potrebno je da downloadujete jedan servis koji imate na adresi....

:download:

Kod:
https://www.dropbox.com/s/zf37j6wzpvxy29j/XWMM-210.zip

Posto downloadovali insalirajte ovaj zip fajl kao klasican addon a zatim posto dobijete obavestenje da je XWMM uspesno instaliran postupite sledece.U XBMC klikom misa odaberite System...broj 1

4bEUgMT3l.png

U novom prozoru zatim odaberite Services...broj 2

bQAyEYrg.png

Otvorice vam se novi prozor gde cete u kartici Webserver....3 podesiti sledece.Opciju Allow control of XBMC via HTTP postavite na Enable...broj 4,zatim za web interfejs izaberite XWMM....broj 5,upisite port vaseg XBMC (8080)...broj 6,a zatim obavezno stavite user i pasword po zelji..broj 7,jer cete sve promene u vasem XBMC napraviti preko weba,pa da nebi neko naleteo slucajno dok radite podesavanja u vasem menadjeru i to zloupotrebio...

XJkGat.png

Sada je potrebno da otvorite browser i upisete vasu IP adresu XBMC i port....sto mozete videti u okviru XBMC u delu Systems/Hardware/Network...dakle upisujete ovako....

Kod:
http://vasa ip adresa:port

U mom slucaju to bi bilo ovako.....broj 1, a zatim mozete pristupiti po zelji vasim filmovima,muzici,serijama...koje imate u XBMC...broj 2

q86AC.png

Naravno videcete gotovo sve informacije koje mozete i editovati...Naprimer ja cu prevesti sve podatke na nasem jeziku za zeljeni film...broj 3,te posto sve odradite kako zelite pritisnite opciju Save.....broj 4

qA5sVl.png

Sacekajte da se usnimavanje promena obavi do kraja...

FYvTcgno.png

Sada mogu pogledati u XBMC i videti da su promene uspesno obavljene.Recimo info zeljenog filma i sve ostalo na nasoj cirilici (koristio sam za prevod Google translate)....

g3n14wdMC.png

Ovako deluje razumnije i mocnije.......;)

Naravno posle mozete iskljuciti ovu opcijuXBMC preko HTTP i umesto XWMM vratiti na default ....Sva podesavavanja ce vam se zadrziti u vasim medijima ...

VIP IPTV
Učlanjen(a)
13.05.2012
Poruka
7.960
Evo jedne dobre stvari....setio se da toga nema u ovoj temi...

XBMC MEDIA MANAGER

Ako zelite da prisredite vase filmove ,muziku,serije u XBMC po vasem ukusu,zatim info na nasem jeziku da bude u fulu, mozeete to jednostavno i uraditi.Potrebno je da downloadujete jedan servis koji imate na adresi....

Na jedvite jade se snađe, moguće da će ovo rešiti moje probleme. Bog si.

Učlanjen(a)
13.03.2010
Poruka
436
zasto su slike koje objavljujemo sa malom rezolucijom, prakticki necitljive (neupotrebljive) , evo zadnji primer od torpedoo
ne vidi se i nemoze se procitati tekst.
Konkretno: koja rezulacija slika treba biti da bi se upload-ovale citljivo ?

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.331
zasto su slike koje objavljujemo sa malom rezolucijom, prakticki necitljive (neupotrebljive) , evo zadnji primer od torpedoo
ne vidi se i nemoze se procitati tekst.
Konkretno: koja rezulacija slika treba biti da bi se upload-ovale citljivo ?

Njegove slike su jako male rezolucije 386x280,dok su moje recimo 1544x1004.E sada na forumu je podeseno da se one automatski resizuju koliko se secam na 800x600.To se da videti recimo kod moje slike (desni klik misa na nju ,View image,i posto se otvori u novom prozoru moze se uvelicati do njene prave rezolucije) dok njegove nemogu jer je uploadovana velicina (rezolucija) jako mala i ostaje ista onakva kakva je i uploadovana a forum je takvu i prihvatio,te nije stigao ni da je resizuje na 800x600....

A i vase slike su otprilike koliko vidim direktno iz racunara uploadovane u post i tu je jos manje ogranicenje za velicinu slike.....Ja konkretno slike uploadujem iz racunara na neki od servera(recimo imgur...) a zatim samo link slike postavljam u post i tu je 800x 600 ogranicenje....

Koristite ovu opciju i bice to ok...upload na neki server predvidjen za slike (imgur,imageshack....)

http://serbianforum.org/pravila-i-tutorijali-foruma/41161-ubacivanje-slika-na-forum.html

Natrag