Šta je novo?

Word - Stilovi, naslovi- headings, i format paniter / četka

Član
Učlanjen(a)
09.03.2012
Poruka
117
Мислио сам да знам све што ми је од Worda потребно. Али ме мучи једна ситница, заправо две, једна од раније, друга од скоро:
Последњих дана, Format pointer–четка ме зеза. Иако је кликнем 2 пута, преноси формат само једном. Уз то, када хоћу да пређем на следећу страницу, изгуби се. Па, ако рецимо, преносим формат стила, наслов, поднаслов..., морам да аут-зумирам, умањим, да се на монитору виде обе странице и тако пренесем формат.
Раније, кликнем део текста, 2 пута четку, идем и на друге странице, чак и на други отворен Ворд фајл, а сада не могу.

И, занимљиво, тај ми се проблем истовремено појавио и на мом старом рачунару (који се греје и писао сам о томе овде на форуму) и на позајмљеном, који има Windows 8.1.

2.

Од почетка ми није јасна улога малог правоугаоника када се укључи non printng sign.

И када форматирам наслове.
Наиме, рецимо форматирам песме, или кратке приче, ту на готово свакој страници имамо нови наслов.

И, ако после једне песме (или текста) кликнем 1 Ентер па онда Ctrl Enter за прелом стране, онда ми се наслов песме на наредној страници помери надоле, поставио сам бордуур на заглављу, да се види однос у простору.

А ако после последњег слова на једној страници, одмах идем ЕНТЕР, онда се наслов на следећој страници не помера надоле, и лево од њега се појави овај црни правоуганик КОГА НЕМА НА ПАЛЕТИ НЕПРИНТАЈУЋИХ ЗНАКОВА.
И сада, када радим прелом књиге песама или кратких прича, зезају ме наслови.
Зна ли неко нешто?


NONPRINTING SIGN.jpg
 
  • Sviđa mi se
Reactions: SPR
Top