Windows7 starter ili prerađeni...

Član
Učlanjen(a)
03.03.2012
Poruka
188
Pozdrav drustvo. Da li mi moze neko dati link od prerađenog windows 7 ili starter. Treba mi neki ne puno zahtjevam,bez aero efekta i slicno. Konfiguracija kompa: RAM 768 mb,procesor 2400,hdd 40gb. Napominjem da je komp samo za obuku i neki rad za osnovnu skolu. pozz svima

Član
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poruka
236
Po specifikacijama malo je RAM -a za bilo koji windows 7. Deklarisani minimum je 1GB. Za startera ti treba bar 1,5 GB da bi radio lepo a za sve ostale 32bitne verzije barem 2 GB. Za 64 bitne verzije sve lepo radi sa 4GB.

Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
413
Sve je to tacno kako kaze deklaracija za Win7, medjutim u praksi je to malo drugacije: Ultimate (kada je ukljucen Aero) "jede" gotovo duplo vise RAM-a nego Starter.Pored ovoga potrosnja resursa zavisi od instaliranih (natovarenih): aplikacija,Win update,antivirusa i sl...Naravno,sve ovo je detaljno isprobano i testirano.
Obzirom da korisniku treba komp za osnovne (ne puno zahtevne)potrebe,bez ikakvog razmisljanja moze da instalira Win7 Starter(32bit).Skoro sam nesto pisao na slicnu temu: mozete pogledati moj post(odgovor)na forumu ovde:

http://serbianforum.org/software/385354-kako-instalirati-win-7-na-win-xp.html

Po nekom mom misljenju nebi trebalo da uzimas te, kako ti kazes: "preradjene" Win7.Daleko od toga da su oni nefunkcionalni i losi,ali...
Treba izabrati "nedirani" Win7 Starter.Testirao sam razne-(bas namenjene za slabiji komp)-verzije: (Lite,Micro-700MB)i naravno onaj "(***original***)" Windows-ov,po nekom mome testiranju(i misljenju) je ipak ++.Od update treba preuzeti samo SP-1.Mislim da ces ovde (u podforumu:programi ili Torrenti) pronaci da preuzmes slican ovome, koji ce odgovarati tvojim potrebama...pozz...

Član
Učlanjen(a)
03.03.2012
Poruka
188
Imam original cd win 7 ultimate,koje bi opcije mogao da isključim da radi ,,normalno" na mojoj konfiguraciji kompa?

Član
Učlanjen(a)
06.01.2010
Poruka
333
grehota je original ultimate ,gurati na takav racunar,jer nemas ni polovinu potrebnog rama za to,i za sistemski deo ti treba mimimum 50 gb ,pod uslovom da ne trpas previse programa(ako je x86 u pitanju)
ovde imas objasnjene razlike u verzijama windowsa 7 (nadam se da ne pravim gresku sto dajem ovaj link ako pravim izvinjavam se unapred)
Windows 7 verzije

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Brate mozes starter ili home basic bez problema da instaliras, HDD je sasvim dovoljan i za Ultimate, ako se uzme u obzir da win 7 koristi do 15GB prostora i racunajuci driver-e i programe koje ces instalirati jos 5GB, dakle ostaje ti za manipulisanje 50%.
Ako imas stariju integrisanu grafiku, sa 128MB ili manje RAM-a, AERO nece ni biti pokrenut, jer je takva grafika slaba za pokretanje istog, tako da i nemoras da ga iskljucujes, ako pak imas jacu grafu, onda ides na desni klik na desktop/Personalise i od ponudjenih tema odaberi u Basic and High Contrast Themes, koju hoces ili da ides u Control Panel/Administrative Tools/Services, nadji servis "Desktop Window Manager Session Manager", klikni 2x u tom box-u klik na Stop iz padajuceg Startup Type stavi disabled i to je to.

Natrag