Windows Xp sa USB-a

Član
Učlanjen(a)
20.09.2009
Poruka
40
E ovako imam neki stari laptop na kome je crkao hard. Hard je sigurno neispravan testirao sam ga.Zelim da podizem sistem sa usb jer necu da bacam pare na novi hard za stari laptop a USB imam dosta. Skoro sam podigao Linux sa nekog Usb-a od 8 gb i sve lepo radi. Taj laptop treba da zavrsi kod nekog drugog koji sa Linux-om nije bas spretan pa me zanima da li neko od vas zna da li mogu i kako da dignem XP sa USB i da se racunar koristi. Laptop radi pod Linuxom i ne pojavljuju se nikakve greske i nema hardverskih problema osim HDD-a. Samo da napomenem jedno pitanje da li mogu ja taj Xp da podignem na nekoj drugoj masini (moj desktop) pa da onda ubacim taj UBS u taj komp? Unapred hvala na odgovorima.
P.S. Zbog starosti kompa i drugih razloga sistem je potrebno da bude XP

Član
Učlanjen(a)
20.09.2009
Poruka
40
Pregledao sam tvoj tutorijal ali nisam isprobao celu proceduru. Ako mozes da mi pojasnis ovaj deo "Sada smo nas USB Stick napravili bootabilnim i sa njim mozemo instalirati windows na kom god racunaru zelimo". Ako sam ja shvatio ovo je tutorijal kako da Usb pretvorimo u instalacioni "disk" za Xp. Ali to nije ono sto meni treba. Meni je potrebno da USB bude uredjaj sa koga ce se XP podizati. Da se izrazim zeleo bih da USB glumi hard disk tj da se na njega instalira sistem a ne sa njega da se instalira OS. Unapred se izvinjavam jer nisam procitao tutorijal sa punom paznjom i ako sam propustio nesto u u njemu bitno ali ovako na prvo citanje mi deluje kao da nije to ono sto mi treba. U svakom slucaju i ovaj tutorijal je koristan. Hvala
EDIT Pogresio sam u nazivu teme ona bi trebala da glasi Podizanje XP-a sa USB-a a ne instalacija sa USB-a

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
1.430
Samo podesi u BIOS-u da ti butuje s USB-a i ne bi trebalo biti problema.

Razumio sam iz tvog prvog posta šta ti tačno treba. Pozzz.

Član
Učlanjen(a)
16.10.2012
Poruka
15
Kod Boky71 na tutorijalima imaš bar 4 pdf upustva za to što tražiš :)

Natrag