Windows XP CD

Član
Učlanjen(a)
28.07.2011
Poruka
26
Skinuo sam sa interneta Windows XP OS u slučaju da mi padne sistem da ga mogu podići.
Našao sam kako se pravi butabilan CD i narezao sam.
Ovaj sistem što sam skino može se instalirati i kad ga otvorimu My Computer.
Zanima me jel se instalacija moze odmah pokrenut dok se pali kompjuter,da znam da li radi CD u slučaju da mi padne sistem?

Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
413
To sto ti otvoris cd pod operativnim sistemom ne znaci ti puno o ispravnosti OS-a.Namesti u bios: first boot cd-pa testiraj da li ce da ga bootuje i krene instalacija.Naravno,posle ovoga mozes na-esc-da izadjes-(prekines)-instalaciju.Ovo je medjutim,samo test da li je OS bootabilan i dobro narezan.Da li on stvarno radi i kako,mozes da ustanovis tek kada zavrsis celu instalaciju,pokrenes os,i testiras ga.Pozz

Član
Učlanjen(a)
21.05.2010
Poruka
77
a mozda si mogao da instaliras Virtual Box u svoj kompjuter i u njega(Virtual Box) da instaliras taj XP sto si skinuo sa interneta.Imas ovde na forumu tutorial kako se to radi.

Član
Učlanjen(a)
27.01.2011
Poruka
151
Skinuo sam sa interneta Windows XP OS u slučaju da mi padne sistem da ga mogu podići.
Našao sam kako se pravi butabilan CD i narezao sam.
Ovaj sistem što sam skino može se instalirati i kad ga otvorimu My Computer.
Zanima me jel se instalacija moze odmah pokrenut dok se pali kompjuter,da znam da li radi CD u slučaju da mi padne sistem?

Ako si sklon eksperimentisanju najbezbolnije ti je da particion magicom/wizard napravi jednu malu particiju za OS.Programom Ultra iso narezi butabilan disk pa instaliraj taj OS na toj novoj particiji.Po meni to je najbezbolniji i najsigurniji nacin provere da li radi ili ne bez opasnosti po ostatak sistema. Pozz

Natrag