Šta je novo?
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
2
Imam problem s kompjuterom...Imam windows 7 i 2gb rama, ali mi pise 1gb usable, kako dignuti da bude 2gb
 
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
2
dva ram modula od 1gb...moze pomoc kako se to moze napraviti da budu 2 gb upotrebljiva a ne samo jedan
 
Član
Učlanjen(a)
27.01.2011
Poruka
151
dva ram modula od 1gb...moze pomoc kako se to moze napraviti da budu 2 gb upotrebljiva a ne samo jedan

Pre svega ovoga ugasiti komp izvuci kabal iz struje i pritisni
dugme za paljenje da bi izvukao struju iz ploce!Otvori komp i probaj oba ram modula u svaki slot!
Znaci otvori komp i probas jedan stap u jedan slot pa ga upalis i pogledas koliko
prijavljuje memorije pa ga ugasis izvuces iz struje pritisnes dugme za paljenje i taj isti modul probas u drugi slot i upalis
i pogledas koliko prijavljuje!To isto uradis sa drugim modulom na kraju ces videti sta je
u pitanju modul ili slot!
 
VIP IPTV
Učlanjen(a)
13.08.2013
Poruka
2.832
Ovako to sto ti pise usable 1gb po meni to moze znaciti dvoje ili da koristi 1gb rama za vasu graficku karticu ili vam je jednostavno neispravan jedan slot rama ako naravno imate dva slota rama (popunjena) i ako graficka koristi 1gb rama to nikako nemozete resiti a ako imate slobodnu graficku to jest da ne koristite integrisanu onda je do rama.

Pozdrav...Novi.Pazar
 
Član
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poruka
236
Ako je Win 7 "izvestio" da je "usable 1 Gb" znači da vidi više od jednog Gb rama. Dakle, najverovatnije da je čitav 1 Gb u biosu rezervisan za integrisanu grafiku. Ako je ovo tačno, sa integrisanom grafikom nikako nećeš moći dobiti sva 2 Gb za operativni sistem i programe. Možeš samo smanjiti rezervisani ram za grafiku, ako ploča i bios dozvoljava i tako dobiti nešto rama za OS i programe. Treba biti jako pažljiv i strpljiv sa ovim podešavanjem zato što se smanjenjem rama za grafiku jednostavno slabe i ovako nerespektabilne mogućnosti integrisane grafike.
Pravo rešenje je kupovina diskretne grafike, grafičke kartice, koja je nešto skuplja od modula od jednog giga rama i to bi gasilo integrisanu grafiku i automatski oslobodilo kompletan RAM.
U svakom slučaju, treba nam više podataka i nekoliko sličica ekrana sa pokazateljima hardverskih karakteristika računara da sa sigurnošću možemo odgovoriti i pomoći.
 
Top