Windows 7 - problem

Učlanjen(a)
07.11.2013
Poruka
13
Kupio sam Acer Aspire e1-510 i na njemu mi je dosao linpus linux. Napravio sam na drugom kompjuteru butabilni usb sa windows 7, i ubacim u laptop (predhodno sam usao u bios i podesio da mi prvo ucitava usb), medjutim nece da mi pokrene istalaciju nego opet pokrece ovaj linux i izbacije neke kodove i neke gluposti...

USB sa probao na drugom kompjuteru i pokrece se bez problema, sto znaci da nije do njega...

Sta da radim?

Unaprijed hvala

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Pokusaj da pokrenes boot menu(neko od F dugmica, obicno pise), takodje kada prikljucis usb proveri da li ga u biosu prepoznaje. Ne bi trebalo da ima ikakve veze sto je instaliran linux, jer se sve u vezi boot-ovanja odvija pre podizanja samog sistema, znaci problem je do podesavanja u BIOS-u. Proveri opcije vezane za boot i/ili USB. Ukoliko je USB prepoznat, trebalo bi da se pojavi kao opcija u BOOT menu. Pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
upravo sam radio identican laptop, ne mozes butati windows ako ne uradis update biosa, bios boot je na UEFI, a tebi treba legacy mode

skini ovo i ekstraktuj na USB

Kod:
https://docs.google.com/file/d/0B7yIr1vppuL2WnZCbGNrTTFkWUE/edit

ubaci taj usb u Acer, upali ga i pritisci F2 da udjes u bios, kad udjes u boot order postavi na usb koji ti prepozna, F10 da sacuvas i kad se restartuje pusti komp da radi svoje, izbacice to command prompt i u njega idu sledece komande

1) E:

2) Z5WE3207W.exe

nakon druge komande prati ostalo, kompu ce trebati mozda minut da se upali, uglavnom kada bude restart i stojala crtica onda izbaci taj usb i ubaci butabilni windows, ovaj proces update-a traje oko 3min

Učlanjen(a)
07.11.2013
Poruka
13
Skinuo sam ovaj fajl sto si mi rekao raspakovao sam ga i stavio na usb. Usao sam u bios namjestio da ucitava prvo usb (ubacio sam usb) i pritisnuo f10. Kompjuter se restartovo i izbacio mi je prozor na vrhu kojeg je pisalo " Administrator: X:\windows\system32\cmd.exe" a ispod toga mi pise u prvom redu "X:\windows\system32>wpeinit" a ispod toga pise "X:\windows\system32>" i tako stoji nista se ne desava....

Sta sad??

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.251
Ne bih da vam kvarim diskusiju ali na taj tvoj laptop treba da instaliraš Win 8.1 64 bit...Možda ćeš ti i instalirati Win 7 na taj laptop ali garantovano ćeš imati problem sa drajverima...

picture1.png

Učlanjen(a)
07.11.2013
Poruka
13
Ukucao sam ove dvije komande pokrenula se neka instalacija, zatim se restartovao i pojavila se ona crtica. Onda sam izvadio usb sa ovim update-om i ubacio butabilni sa windows 7 ali ono kao i ranije pokrenu ovaj linpus linux ...

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
@Quronja
ne kvaris diskusiju, i ja sam stavio win8.1 i radi kao sat, nema drajvera za win7, a cisto sumnjam da ce ih i biti

@stellarossa15

ako su komande prosle kako treba i ako je uradjen update, udji u bios i u boot sektoru sa UEFI prebaci na legacy mode, malo je problematican bios sto se butanja tice, ako butas sa diska podesi ga kao prvo, takodjer ako butas sa usb stavi njega kao prvi, mora tako, nadam se da si shvatio

Učlanjen(a)
07.11.2013
Poruka
13
Pa ako je tako onda mi se ne isplati instalirati windows 7, onda cu naci negdje windows 8 i instalirati. U svakom slucaju hvala na pomoci oko bios-a.

Učlanjen(a)
07.11.2013
Poruka
13
@Quronja
ne kvaris diskusiju, i ja sam stavio win8.1 i radi kao sat, nema drajvera za win7, a cisto sumnjam da ce ih i biti

@stellarossa15

ako su komande prosle kako treba i ako je uradjen update, udji u bios i u boot sektoru sa UEFI prebaci na legacy mode, malo je problematican bios sto se butanja tice, ako butas sa diska podesi ga kao prvo, takodjer ako butas sa usb stavi njega kao prvi, mora tako, nadam se da si shvatio
A hocu li instalirati Windows 8 na 32 ili 64 bit-a ??

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
ja sam ovaj koristio

Kod:
http://thepiratebay.se/torrent/10356725/Windows_8.1_Pro_x64-iso

sa ovim sam napravio butabilni win za usb

Kod:
http://pcsupport.about.com/gi/o.htm?zi=1/XJ&zTi=1&sdn=pcsupport&cdn=compute&tm=9&f=11&su=p284.13.342.ip_&tt=65&bt=1&bts=1&zu=http%3A//images2.store.microsoft.com/prod/clustera/framework/w7udt/1.0/en-us/Windows7-USB-DVD-tool.exe

Natrag