Tvoja grafička riginalno je bazirana na NVIDIA Kepler arhitekturi koja je predstavljena još 2012. godine, a sama GT 730 je lansirana 2014. Iako su neki proizvođači (uključujući ASUS) izbacivali nove verzije ili revizije i kasnije, osnovna tehnologija je stara.
Performanse: GT 730 je bila
niskobudžetna grafička kartica čak i kada je bila nova. Njene performanse su dovoljne za osnovne zadatke poput kancelarijskog rada, gledanja videa i surfovanja internetom. Međutim, nije pogodna za moderne zahtevne igre ni na niskim podešavanjima i da imaš drajver. Čak i starije igre mogu imati problema da rade glatko na višim rezolucijama i detaljima.
Što se tiče podrške drajvera: Iako NVIDIA i dalje izdaje drajvere za starije kartice, fokus je na novijim arhitekturama. Podrška za Kepler arhitekturu (na kojoj se zasniva većina GT 730 modela) bi mogla postepeno da se smanjuje.
Ne podržava moderne grafičke tehnologije kao što su DirectX 12 Ultimate, ray tracing ili napredne tehnike upscalinga (DLSS, FSR).
Potrošnja energije i hlađenje: upotrebe (npr. HTPC). Međutim, to takođe ograničava njene performanse.
Moja kartica je jos starija od tvoje u pitanju je Nvidia GeForce 9800 GT Twin Turbo ali ima drajver i na win 10-11. i to čak kroz windows update
i daje dobru ocenu , nisam ja od onih sto igraju igre, pa tako da necu nista da diram.... Čim podržava win 11 sa drajverima, ne pipam ništa.
Ovo je ocena na win 7
I Ostale komponente su mi zastarele, tj konfu sam sklapao negdje 2012 ili 13 godine. intel i 7 3770 k 3,40ghz u to vreme je bio ok, ali i sada za moje potrebe, za sta koristim pc je ok.
Možda razmislim za koju godinu o novoj konfiguraciji pa alalit opet 1000 eura i sklopiti po svom ukusu,