Šta je novo?
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.162
The Ballad of a Gunfighter (1964)screen.png
a9bd38ea8f66a8a162b63f86184fb91d.jpg

info.png
pmy4l88rogb.png
LuKTTU8.jpg


screen.png
Uic4AUc.jpg


Download.png
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.


 
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.162
Gun the Man Down (1956)screen.png
OD02Hmf.jpg

info.png
qysje5zvsr.png

ŽANR: western
TRAJANJE: 76 min
REŽIJA: Andrew V. McLaglen
SCENARIJ: Sam Freedle, Burt Kennedy

GLAVNE ULOGE:
James Arness > Rem Anderson
Harry Carey Jr. > Deputy Lee
Angie Dickinson > Janice
Michael Emmet > Billy Deal
Pedro Gonzalez Gonzalez > Hotel Man (as Gonzalez Gonzalez)
Don Megowan > Ralph Farley
Emile Meyer > Sheriff Morton
Robert J. Wilke > Matt Rankin (as Robert Wilke)

Tri odmetnika opljackaju banku, ali jedan od njih, 'Rem' Anderson (James Arness) je ranjen. Njegova dva partnera otimaju mu djevojku Janice (Angie Dickinson), uzimaju mu dio novca i bježe, ostavljajuci ga da ga uhvati šerif Rankin (Robert J. Wilke). Godinama kasnije, nakon što je izašao iz zatvora, odlazi u potragu za partnerima za dvostruko križanje i svojom djevojkom. Pronalazi ih u polu pustom, zapuštenom gradu, ali umjesto da ih odmah ubije, odluci ih neko vrijeme muciti.


screen.png
Y1oteGZ.jpg


Download.png
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.


 
Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.801
The Man Who Shot Liberty Valance (1962) [720p]


screen.pngThe_Man_Who_Shot_Liberty_Valance_1962_SF.png
info.png
p80mfijbj3v.png

"Čovek koji je ubio Liberti Valansa"je pretposljednji vestern Johna Forda. Film je imao nominaciju za Oskara u kategoriji najbolji kostimi a John Wayne je nagrađen Laurel nagradom za najbolju akcijsku ulogu."Čovek koji je ubio Libertija Valansa" film je iz kasnog dela opusa glasovitog Džona Forda, kapitalno njegovo delo, ali i kapitalno za žanr vesterna u celini, maestralna sinteza temeljenih žanrovskih odrednica i njihova prekoračivanja.

Senator Ransom Stodard i njegova supruga Heli stižu u gradić Šinbon na Divljem zapadu, na sprovod Toma Donifona, čoveka sa kojim su obadvoje bili blisko povezani prije mnogo godina, u vreme prije nego što je železnica došla u mesto i donela mu prosperitet. Lokalni novinari zainteresiraju se zašto je ugledni senator sa dugogodišnjim stažom u Kongresu došao na sprovod čoveka za kojeg oni nikad nisu čuli.

Zbog toga izvrše na njega pritisak da im ispriča o čemu se zapravo radi. Stodard popusti i započne priču o tome kako je kao mladi i nadobudni pravnik stigao u Šinbon da bi u tom divljem kraju afirmirao zakonitost. Međutim, bahati odmetnik Liberti Valans uzme ga na pik, a jedini čovek koji mu može pomoći okorjeli je zapadnjak Tom Donifon, koji živi sam na ranču sa crnim slugom Pompejem i veruje da će se lokalna devojka Halie uskoro udati za njega. Međutim, Halino srce počne kucati za Ransoma Stodarda.

Flm koji se svojom složenom narativnom strategijom izvrsno uklapa u nadolazeći filmski modernizam, istovremeno anticipirajući (post)modernističku dekonstrukciju mitskih obrazaca. Film zapravo predstavlja svojevrsni narativni (fabularni) esej o prirodi političkog u Americi te iznimnoj ulozi medija, a zanimljivo je da Ford istovremeno raskrinkava i afirmira mit, međutim, ta je afirmacija gorka i opora. Na tom tragu, ali ipak manje uspešan, našao se mnogo godina kasnije i Clint Eastwood sa filmom "Zastave naših očeva". Pomenimo da "Čovek koji je ubio Libertija Valansa" u svoje vreme u Americi nije bio prepoznat kao vrhunsko ostvarenje pa je nominiran samo za jednog Oskara (za crno-belu kostimografiju), no relativno brzo ga je 'rehabilitirala' evropska i američka autorska kritika, a danas zasluženo uživa status pravog klasika.
screen.png
The-Man-Who-Shot-Liberty-Valance-1962-720p-Blu-Ray-x264-YTS-AM-mp4.jpg
Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 
Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.801
The Man Who Shot Liberty Valance (1962)
:info:zzzd3g0vwrx.png
screen.png
The-Man-Who-Shot-Liberty-Valance-1962-118mns-avi.jpg

Download.png
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.


 

Prilozi

  • Prevod-srp.zip
    29,6 KB · Pregleda: 1
Poslednja izmena:
Top