Šta je novo?
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.347
Gods And Generals (2003) [720p]
screen.png
Gods-And-Generals-2003-SF.png
info.png3lsnkile87a.pngAmerički Sever i Jug nalaze se na korak do građanskog rata. General Robert E. Li pred najtežom je odlukom u životu, jer je razapet između lojalnosti prema državi koju voli i svog južnjačkog porekla. I dok njegovi sunarodnici besne na Sever uništavajući zastave Unije, stanovništvo se iz severnog dela zemlje takođe priprema za krvavi obračun... Među njima je i ugledni univerzitetski profesor Džošua koji karijeru na koledžu menja vojničkom. Jednako častan i odan domovini je i njegov protivnik na strani Konfederacije Tomas. Opraštajući se od žena koje ostavljaju iza sebe, potporučnik i general-pukovnik odlaze u nepredvidivi rat u kojem će odigrati značajnu ulogu...

Režija: Ron Maxwell

Uloge: Stephen Lang, Robert Duvall, Jeff Danielsscreen.pngGods-And-Generals-2003-720p-Blu-Ray-x264-YTS-AG-mp4.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.347
Gettysburg (1993)


screen.pngGettysburg-1993-SF.png
info.pngx3dgbap3lft.png
There have been more than a few movies based on the US Civil War, but they all lack one thing. That is of course a balanced historical perspective. This movie does present a truly balanced account of the Civil War from both a Union and a Confederate point of view. All the appropriate leaders from the Gettsyburg battle are represented in this film; Lee, Longstreet, Armistead, Meade, and Pickett. The movie was created for a grand cost of about $15 million. Nearly 5,000 Civil War reinactors particpated in the various march and battle scenes of the movie. The movie begins with a scout informing the Confederate camp that 7 corps of Union troops are approaching, complete with cavalry. Confederate troops engage union troops from all angles in this movie. Hand to hand fighting commenced with cannon fire blasting fences and farms to pieces. Some of the most amazing scenes of the movie occur as the Confederate army marches the multi mile journey on what was later known as Picketts charge. In perfect lines marching slowly they are torn to pieces by cannons, and then later ripped into by entrenched union rifleman as they become closer. Gettysburg is not a movie its a saga. The musical score guides the action. One Union Colonel, Joshua Lawrence Chamberlain uses passionate speech to draw deserters back into his ranks. He declares "We are an army out to set other men free. Men have fought before, they have fought for land. They have fought for power. They have fought because a king would lead them or they have fought because they like to kill. We fight because we have values."
With Shakespearean quality speeches the prepration for battles commence on both camps. Even General Lee's (as played by Martin Sheen) statement that he can not read the name of the town (Gettysburg) they are approching because he left his spectacles elsewhere comes off dramatic. From marches to battle scenes and linguistic speech spectacles the film draws you in. You become a part of the action, one with history, one in the field. This film is an historic acheivement and not just a cinematic one.


Režija: Ron Maxwell

Uloge: Tom Berenger, Martin Sheen, Stephen Lang
screen.png

Gettysburg-1993-720p-Blu-Ray-x264-YTS-AM-mp4.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 

Prilozi

 • Prevod-hrv.zip
  71,1 KB · Pregleda: 5
Poslednja izmena:
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.347
Dances with Wolves (1990)


screen.pngDances-with-Wolves-1990-SF.png
info.png
xrqtg8lnqp3.png
Ples s vukovima ( eng. "Dances with Wolves" ) slavni je avanturistički western iz 1990. koji je režirao Kevin Costner. Film je postigao veliki komercijalni uspjeh u kinima u doba kad se mislilo da je žanr westerna izašao iz mode. Radnja se vrti oko američkog poručnika koji se zbližio i identificirao s Indijancima.

1861, traje američki građanski rat. Unijin poručnik John Dunbar nakon teške bitke otkrio je da mu doktori planiraju amputirati bolesnu nogu pa stoga odluči počiniti samoubistvo jurišem na neprijateljsku liniju. No to izazove zbunjenost kod neprijateljske, konfederacijske strane i čistom srećom njegova jedinica pobijedi te ga proglasi junakom. Na vlastitu želju, Dunbar napušta ludilo ratne fronte te se zaputi u mirna prirodna prostranstva Dakote prema udaljenoj utvrđenju. No nakon dugog puta otkrije da je utvrđenje napušteno i da ga promatraju Indijanci. Da bi uspostavio kontakt, on se uputi prema njihovom selu, no na putu slučajno sretne i spasi ženu Stoji Sa Šakom od samoubistva. Ona je bjelkinja, ali su je odgojili Indijanci te ju smatraju svojom. Nakon početnih komplikacija, Dunbar upozna poglavicu "Ptica koja udara" te se sprijatelji s Indijancima i nauči njihov jezik. Stoji Sa Šakom i Dunbar zaljube se. S vremenom se on potpuno stopi s indijanskom kulturom, dok ne postane jedan od njih te pronađe svoj unutrašnji mir. Ipak, tada u to područje upadnu američki vojnici, uhvate Dunbara te ga proglase izdajicom jer se stopio s Indijancima. Ipak, Indijanci ga spašavaju te se on vjenča sa Stoji Sa Šakom.

Režija: Kevin Costner

Glume: Kevin Costner (John Dunbar), Mary McDonnell ("Stoji sa šakom"), Graham Greene ("Ptica koja udara"), Rodney A. Grant ("Vjetar u kosi"), Floyd "Red Crow" Westerman ("Deset medvjeda") i drugi.


screen.pngDances-with-Wolves-DC-1990-720p-Blu-Ray-x264-YIFY-mp4.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 

Prilozi

 • Prevod.zip
  37,6 KB · Pregleda: 4
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.352
Two Mules For Sister Sara (1970) [1080p]


screen.pngaTAm76j.png
info.pngpfbuchkw1j4.pngHogan se dvije godine borio u američkom građanskom ratu, a sad mu je samo do novca. U meksičkoj pustoši naiđe na tri muškarca koji pokušavaju silovati polugolu ženu. On ih ubije, uzme njihovo oružje i novac, a onda se upozna sa ženom koju je spasio. Ona je časna sestra po imenu Sara. Hogan i Sara kreću zajedno kroz pustoš i on joj predloži da je dalje otprate francuski vojnici koji su se upravo pojavili na horizontu. Ona to uplašeno odbije, jer će je oni uhititi budući da skuplja novac za pomoć meksičkim revolucionarima koji se bore protiv francuskih kolonizatora. Hogan i ona im pobjegnu. Hogan želi napasti francusku tvrđavu u Chichuahui za račun meksičkih pobunjenika. Kako je Sara živjela nekoliko godina u samostanu u tom mjestu i čak učila neke Francuze španjolski, to mu ona može dati dragocjene informacije. Najvažnija je da se Francuzi na 14. srpnja, kad je njihov nacionalni praznik, tako napiju da ih svatko može pobijediti. Tako počinje neobična pustolovina plaćenika i časne sestre u divljini, među Indijancim i zaraćenim Francuzima i Meksikancima...


screen.pngTwo-Mules-For-Sister-Sara-1970-1080p-Blu-Ray-x264-YTS-AG-mp4.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 

Prilozi

 • Prevod.zip
  25,2 KB · Pregleda: 1
Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.352
Ned Kelly (1970)


screen.pngNed-Kelly-1970-SF.png
info.pngwahlcl0rlv9.png
Ned Kelly je britanski biografski film snimljen 1970. godine u režiji Tonyja Richardsona. Naslovni protagonist, koga tumači Mick Jagger, je Ned Kelly, znameniti australijski odmetnik (bushranger) koji je u 19. vijeku postao najpoznatiji kriminalac, ali i svojevrsna ikona i heroj mlade australijske nacije. Radnja započinje njegovim vješanjem i kroz flashbackove prikazuje kako ga je siromaštvo, ali i zlostavljanje od strane policije, natjeralo da započne karijeru kradljivca stoke, a potom i pljačkaša banaka.

Ned Kelly je bio jedan od najambicioznijih filmova svog vremena, koji se pripremao godinama. Režiser Karel Reisz i glumac Albert Finney su pripreme započeli još početkom 1960-ih, ali su se susreli sa nizom financijskih i logističkih poteškoća, prije svega zbog inzistiranja britanskih sindikata da glumačku i tehničku ekipu čine isključivo Britanci, a što je zbog prijevoza troškove snimanja u Australiji učinilo strahovito visokim. Na kraju je projekt pokrenut tek kada je iza njega stao Richardson, odnosno kada je naslovnu ulogu dobio Jagger, koji je upravo u tom trenutku uživao popularnost kao frontman Rolling Stonesa. Ta je najava filmu dala izuzetan publicitet, pa je nekoliko suparničkih studija je najavilo kako će snimiti film o Kellyju. Snimanje filma je izazvalo veliko oduševljenje u samoj Australiji, iako je bilo određenih kritika od strane potomaka rodbine Neda Kellyja. Jagger je kasnije tvrdio da je upravo zbog Neda Kellyja sa Stonesima propustio nastup na znamenitom koncertu Woodstock 1969. godine. Snimanje su, sa druge strane, obilježio niz nezgoda na snimanje, ali predoziranje Jaggerove tadašnje djevojke Marianne Faithful, koja je originalno trebala igrati Kellyjevu sestru; zbog toga je završila u bolnici, te je zamijenjena sa mladom australijskom glumicom Diane Craig.

Richardson je za film koristio autentične lokacije, ali i neobičan stil naracije u kome su važnu ulogu igrale pjesme koje je napisao američki kompozitor Shel Silverstein i izvodili Waylon Jennings i Kris Kristofersson, a čiji je tekst služio kao svojevrsni, ponekad ironični, komentar događaja u radnji. Međutim, već na samoj premijeri se ispostavilo da će Ned Kelly predstavljati neuspjeh, s obzirom da na nju nisu došli ni Richardson ni Jagger, od kojih je potonji kasnije tvrdio da ga uopće nije pogledao u životu. Prema filmu se loše odredila i kritika, pri čemu se najviše zamjerao izuzetno spor tempo i prilično konfuzna radnja. Jedini izuzetak napravljen u slučaju fotografije Gerryja Fishera koja je vješto koristila autentične australijske pejzaže u svaranju atmosfere. Film je prilično loše prošao i kod publike.

Režija: Tony Richardson

Uloge: Mick Jagger, Clarissa Kaye-Mason, Mark McManusscreen.pngNed-Kelly-Aust-Western-1970-Mick-Jagger-Clarissa-Kaye-Mason-Mark-Mc-Manus-BR-mp4.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 

Prilozi

 • Prevod.zip
  20,1 KB · Pregleda: 2
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.352
Run for Cover (1955) / U senci vešala


screen.pngRun-for-Cover-1955-SF.png
info.png
9py771iabm3.png
Matt Dow (J. Cagney) i mladi Dave Bishop (J. Derek) slučajno se sretnu i nastave put zajedno. Pucajući na pticu u letu, prestraše putnike voza, koji im bace vreću s novcem misleći da je reč o pljačkašima. Zbunjeni dvojac požuri u grad vratiti novac, ali ih tamo ne dočekaju baš gostoljubivo. Odmah posumnjavši da je reč o pljačkašima koji su na prepad uzeli vreću novca, šerif iz zasede ustreli Davea. Ali prekasno su shvatili da se radi o zabuni. Daveu će trebati puno volje, a naročito Mattove pomoći, da ikad više ustane i prohoda. Neguje ga lepa Šveđanka Helga, u koju se Matt vrlo brzo zaljubi...

Režiser: Nicholas Ray

Uloge: James Cagney, Viveca Lindfors, John Derek
screen.pngRun-for-Cover-Western-1955-James-Cagney-Viveca-Lindfors-John-Derek-BR-mp4.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 

Prilozi

 • Prevod.zip
  21,4 KB · Pregleda: 3
Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.352
Lawman (1971) / Covek zakona


screen.pngLawman-1971-SF.png
info.png
pgadszoihn3.png
Lawman is a 1971 American western film produced and directed by Michael Winner and starring Burt Lancaster, Robert Ryan, Lee J. Cobb and Robert Duvall.

The film starts with a scene common to many Westerns, cowboys in a drunken state shooting up a town and wreaking havoc.The rowdies are from the town of Sabbath and are visiting the town of Bannock for a little recreation that gets out of hand. The town's marshal, Jared Maddox, rides into Sabbath and is not alone. He brings along the body of Marc Corman, one of the unruly cowhands from the recent drunken spree in Bannock, carrying it on the back of a horse. Corman and five others were involved in the accidental killing of an old man and Maddox has warrants for them. The remaining five are Vernon Adams, Choctaw Lee, Jack Dekker, Harvey Stenbaugh and Hurd Price, all hired hands at wealthy Vincent Bronson's ranch.

Maddox follows protocol and calls on Sabbath's sheriff, Cotton Ryan. He demands that the five surrender to him within 24 hours.Ryan is a lawman whose career had seen better days. He urges Maddox to avoid a confrontation with Bronson. Maddox won't back down, although he believes the suspects are likely to get light sentences due to the accidental nature of their crime and the fact that the justice system of Bannock can easily be influenced by bribes. Ryan goes to Bronson's ranch to inform him of Maddox's demands.

Bronson, unaware of the killing in Bannock up to this point, tries to negotiate by offering compensation to the victim's family and even to Maddox. Ryan explains that Maddox will not agree to anything other than an unconditional surrender of all five men.One of the suspects, Stenbaugh, who is Bronson's foreman, tries to persuade Bronson to have Maddox killed. Despite his violent past, Bronson is tired of death and violence and refuses Stenbaugh's suggestion, insisting on further negotiations.Laura Shelby, a romantic interest from Maddox's past, tries to negotiate on behalf of Price, one of the suspects, who is now her common-law husband.Maddox is unmoved by Laura's pleas for mercy. Bronson gives up hope of reasoning with Maddox and asks his men if they wish to surrender.Adams refuses, claiming that he would go bankrupt if in jail. Retired gunfighter Choctaw volunteers to join forces with Stenbaugh in killing Maddox.

Bronson offers to compensate his men for any financial losses while at the same time trying to persuade Maddox that some compromise must exist short of total surrender. Stenbaugh and young Crowe Wheelwright come to town. Despite being told by Bronson to avoid confrontation, Stenbaugh draws out Maddox for a showdown and is killed. Crowe (who is not wanted by the law) backs down from Maddox after a brief discussion.Back at the ranch, Bronson grieves upon hearing of his close friend Stenbaugh's death. He is comforted by son Jason. Maddox's breakfast is interrupted by local businessman Harris, leading a delegation of armed citizens concerned that the lawman is creating a lot of problems for them.Not a man to be intimidated, Maddox stands up to the townspeople and they flee the hotel. Maddox goes to find sheriff Ryan but is confronted again by Crowe. A shot is fired by a hidden gunman, Dekker. A disgusted Ryan does place Dekker under arrest, calling him a "back-shooter", but advises Maddox to leave town as the violence seems to be spiraling out of control. Maddox reiterates his position that a lawman never compromises.

Price tries to leave town. Crowe meets with Maddox to swear that he did not set him up for Dekker's ambush. Maddox reveals his disillusionment with his job and admits that lawmen are little more than professional killers.Price, while fleeing, joins Adams on the ride to Bronson's ranch. On the way they spot Maddox. In the ensuing gunfight, Adams' horse is shot while Price escapes. The marshal captures Adams and takes him to Laura's home, where they tend to his gunshot wound. During a romantic interlude, Maddox rekindles old feelings for Laura. He asks her to leave with him once his mission is done. She agrees under the condition that he resign as marshal.

Maddox turns over Adams to sheriff Ryan and announces his intent to leave town and start a new life.Bronson and his remaining men come looking for Maddox without realizing he is a changed man. They don't act immediately.When businessman Harris, who was waiting on the sidelines, opens fire at Maddox, the others follow suit. Choctaw draws on Maddox but is killed.Maddox insists that he seeks no further trouble. Bronson's son, Jason, is not satisfied and seeks revenge. He too, is killed by the marshal.Price panics and, as he runs toward Laura, Maddox shoots him in the back, despite his code of never drawing first on a man. Seeing his son dead, a grief-stricken Bronson kills himself in the street. Maddox can do nothing more but ride by himself out of town


screen.pngLawman-Western-1971-Burt-Lancaster-Robert-Ryan-Lee-J-Cobb-BR-mp4.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 

Prilozi

 • Prevod-hrv.zip
  22,9 KB · Pregleda: 2
Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.352
A Stranger in Town (1967)


screen.pngA-Stranger-in-Town-1967-SF.png


info.png
fz9l7nn674.png

A Stranger in Town (Italian: Un dollaro tra i denti, lit. "A dollar between the teeth"), released in the UK as For a Dollar in the Teeth, is a 1967 Italian-American Spaghetti Western film directed by Luigi Vanzi.The film is the first in a series of four western films starring Tony Anthony as "The Stranger".Released by MGM, it was a surprise box office hit in international markets.

A blanket-clad gunfighter, the Stranger, rides into a largely deserted Mexican village, where he encounters Chica, a young widow with a baby son, and Paco, a bartender who orders him at knife-point to leave. After killing Paco with a bottle, he witnesses a massacre of Captain Cordoba's Mexican Army troops by the bandit chief Aguilar and his gang, who steal the soldiers' uniforms and a machine gun. Dressed in a Union Army uniform, the Stranger greets Aguilar and his dominatrix right-hand woman, Maria "Maruka" Pilar, and informs them that an attachment of Union soldiers, led by Captain George Stafford, will soon be arriving to deliver two bags of gold coins to Captain Cordoba's troops. In return for identifying Aguilar as Cordoba to Stafford, the Stranger requests a share of the gold. The plan succeeds, despite Stafford's scepticism.

Preparing to leave, the Stranger demands a half-share of the gold from Aguilar, who refuses, giving him only a single coin for his troubles. The Stranger creates a diversion by shooting the candles of the saloon, and steals the gold. Despite holding off Aguilar's men and escaping, he is forced to surrender the gold when they take Chica hostage. The Stranger later returns to recapture the gold, but he is ambushed and beaten by Aguilar's men, before being left to the attentions of Maruka, who becomes increasingly aroused by him. Eventually killing her by bashing her head against a stone floor, the Stranger distracts Aguilar and the gang by setting off an explosion, allowing him to steal the gold and save Chica, who has been abused by Aguilar.

After tending to his wounds, Chica gives the Stranger a shotgun and a sack of shells; he gives her several gold coins - hiding the remainder in a fountain - and advises her to leave town with her baby. Before she can do so, Aguilar and his men track her down and threaten to kill her baby so that she can reveal the location of the gold. The Stranger saves them by shooting one of the bandits, Marinero; in a prolonged battle, he eliminates the gang members one by one as they search for him throughout the town. Confronting and beating Aguilar, the Stranger kills him in a shotgun-versus-machine gun duel, and places a gold coin between his teeth. Stafford's troops, aware of who the Stranger is, arrive to recover their gold; Stafford, whose real name is Ted Harrison, agrees to allow him to keep half of the gold as bounty for killing Aguilar's gang. Bidding "George" farewell, the Stranger is watched by Chica as he rides out of town.

Rezija: Luigi Vanzi (as Vance Lewis)

Uloge: Tony Anthony, Jolanda Modio, Raf Baldassarrescreen.pngA-Stranger-in-Town-Western-1967-Tony-Anthony-Jolanda-Modio-Raf-Baldassarre-mp4.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 

Prilozi

 • Prevod.zip
  5,4 KB · Pregleda: 4
Poslednja izmena:
Top