Šta je novo?

Weather Maps: Trenutacno najbolja aplikacija za praćenje vremena

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.500
izvor: crometeo.hr

6631173614.png


Naime, njemački WetterOnline plasirao je jedinstveni prikaz naoblake, oborina i grmljavine za područje Europe gotovo u realnom vremenu!

I verzija za PC i verzija za mobitele je besplatna, a nudi satelitske i radarske snimke, te prikaz električnih pražnjenja iz oblaka koji se obnavljaju svakih 15 minuta. Prikaz nudi zoom do određene razine, moguće je pregledati stanje do sat vremena unazad i pogledati procijenjenu prognozu kretanja oblaka i oborine sljedećih sat vremena, a nudi se i 24-satna prognoza vremena. Prikaz automatski detektira mjesto gdje se nalazite.

Kiša je prikazana, ovisno o intenzitetu, u pet različitih nijansi, a tuča je označena ljubičastom bojom. Prikaz također razlikuje susnježicu i snijeg, koji je prikazan u 4 moguća intenziteta. Grmljavina je također podijeljena po intenzitetu, u pet kategorija.

Za cijenu od 2.69 € za 1 mjesec, ili za 14,99 € za cijelu godinu možete naručiti PREMIUM Weather Maps. Premium izdanje uključuje:

- Znatno bolju zoom razinu
- Rezoluciju od 1,25 milja
- Prikaz se ažurira svakih 5 minuta
- Nema reklama
- Prikaz se može koristiti na 5 različitih uređaja


Crometeo tim već mjesec dana prati WetterOnline prikaz oblaka i oborina, osobito za područje Dalmacije i možemo zaključiti da bi ovu aplikaciju trebao imati svaki ljubitelj meteorologije. Osobito smo pažnju posvetili danima kada se preko Dalmacije premještao atmosferski poremećaj. WetterOnline prikaz oblaka i procjene oborina nad Dalmacijom vrlo je dobar! Iako bi stopostotna podudarnost sa stvarnim stanjem na terenu bila moguća samo u slučaju postojanja meteorološkog radara, i ova aplikacija nudi izvrstan uvid u stvarno stanje na terenu. Aplikacija izvrsno registrira udare munja i naoblaku, a s visokim stupnjem točnosti procjenjuje i oborinsku zonu. Nigdje se na internetu ne može naći precizniji i ažurniji prikaz infracrvenih satelitskih snimki naoblake u noćnim satima.

Navest ćemo primjer kada su uz obale Orebića na Pelješcu, uslijed jakog grmljavinskog nevremena koje je stiglo s mora, spojile dvije pijavice u jednu prostranu pijavicu koja je imala obilježja tornada. WetterOnline prikaz do u detalj je točno prikazao zonu najjačih oborina i grmljavinskog nevremena.

004.jpg


Još jedan primjer navodimo s početka kolovoza, kada je na vrijeme u zemlji djelovala ciklona Luka. Ciklona je jedno vrijeme središtem bila nad srednjim Jadranom, gdje je vladala vedrina, a oborinska zona okružila je centar ciklone sa svih strana .

luka2.jpg

 
Poslednja izmena:
Top