Vukovi nadmudrili lovce, na redu šakali

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Vukovi nadmudrili lovce, na redu šakali

slitunain.php

Srna - 19.02.2011 17:20

Vukovi.jpg

DOBOJ - Bez lovačkog trofeja u subotu je završena 11. Lovno-turistička manifestacija "Vučji dani - Ozren 2011", koja je održana na području ozrenskog lovnog revira uz učešće više od 1.000 lovca iz Republike Srpske, Federacije BiH i država iz okruženja.
"Rezultati ovogodišnje hajke na vuka isti su kao i pretprošle, koja je, takođe, završena bez lovnog trofeja, dok su prošle, kao i 2008. godine odstrijeljena po dva vuka, a 2007. godine jedan vuk", rekao je Rade Sofrenić, predsjednik Udruženja lovaca "Fazan", organizatora manifestacije.
Start subotnje hajke na vukove bio je na ozrenskom visu Preslica, koji je visok 386 metara, a nakon završene akcije priređen je lovački ručak za sve učesnike i goste, kao i druženje uz muziku i tombolu u ovdašnjem ugostiteljskom objektu Sportsko-rekreativnog centra "Preslica".
Trodnevna manifestacija dobojskih lovaca biće nastavljena u nedjelju, kada će prvi put ove godine biti održan lov na šakala u dolini rijeke Bosne, a zatim će u naselju Kožihe na Trebavi biti organizovano tradicionalno takmičenje u spremanju lovačkog kotlića.
Lovno-turistička manifestacija "Vučji dani - Ozren 2011" počela je u petak uveče predavanjem o dvije stručne teme iz lovstva - "Vuk i plansko gazdovanje vkom" i "Prebrojavanje i upoznavanje brojnim stanjem divljači u lovištu", koje je održao profesor Zoran Ristić sa Prirodnomatematičkog fakulteta - smjer lovni turizam u Novom Sadu.
Udruženje "Fazan" iz Doboja, sa 1.250 stalnih članova, organizovanih u 32 lovačke sekcije, najveća je lovačka organizacija u RS i gazduje lovištem organizovanim u pet revira ukupne površine od 83 hektara.

Član
Učlanjen(a)
02.07.2009
Poruka
2.908
Vukovi... genijalna stvorenja... Posebno mi je drago što su za*ebali gomilu redneksa koji lov nazivaju sportom. yes3 :mrgreen: Ako je sport, što ne idu goloruki na vukove? :dntknw:

Ih, da sam vlast, kako bih rado ukinuo tu pi*dariju zvanu lov ili bi odredio papreno skupe dozvole. yes3

Edit: Šakali, drž' te se, uz vas sam. yes3 :dance2:

P.S. Jedini Vuk koji ne valja je ovaj forumski, ali on je ipak više bik nego vuk. :mrgreen:

Poslednja izmena:
Natrag