Vuk Kostić: Nemojte i ovu vezu da mi izbaksuzirate

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.626
3000_vuk-kosic-foto-Zoran-Loncarevic_if.jpg

Poznati glumac priznaje da je zaljubljen u jednu Anu, ali o tome ne želi mnogo da priča. Ne voli, kaže, da novinari mnogo čačkaju po njegovom privatnom životu, jer mu svaki put izbaksuziraju vezu. Iako balkanski, šturo priča o emocijama, otkriva da se pred devojkom koju voli pretvara u romantičnog momka koji poklanja ruže.

Prve hladne i tmurne jesenje dane jedan od najpopularnijih mladih srpskih glumaca, Vuk Kostić, provodi na snegom prekrivenoj Kozari, gde je nedavno počelo snimanje novog filma Dejana Zečevića „Neprijatelj“. Vuk je na naš poziv odgovorio dok se sa najvišeg vrha bosanske planine spuštao do velikog gazdinstva na Goloj planini, gde je smeštena filmska ekipa koja se tog dana odmarala. Sklon avanturizmu, Kostić je slobodan dan iskoristio upravo onako kako bismo to od njega i očekivali. Uskočio je u džip i sa kolegom, Draganom Marinkovićem Macom, krenuo u obilazak magične i prelepe pustinje, kako je opisao Kozaru.
− Ceo dan ganjamo divlju svinju, ali, nažalost, vraćamo se bez plena – pomalo razočarano priča Vuk, koji je strast za lovom, kao i glumački talenat, nasledio od pokojnog oca, poznatog glumca Mihajla Pljake Kostića.
Da li zbog loše lovačke sreće ili zbog nepristupačnog karaktera, uglavnom, jedan od najpoželjnijih srpskih neženja, za kojim uzdišu armije obožavateljki, nije bio mnogo raspoložen za priču.
− Nikada nisam bio preterano vešt na rečima. Ja sam klasični srpski muškarac koji ne priča mnogo, ali su mu porodica, vaspitanje i pravoslavlje na prvom mestu − kaže tridesetogodišnji glumac koji ne planira u skorije vreme da uplovi u bračne vode. Ipak, priznaje da je zaljubljen u Anu, atraktivnu brinetu s kojom se proteklih nekoliko meseci često pojavljivao u javnosti.
− Tačno je da sam već pola godine zauzet, ali ne volim da novinari mnogo čačkaju po mom privatnom životu jer mi svaki put izbaksuziraju vezu – uzdržan je poznati šarmer. Najduža Vukova emotivna veza bila je sa koleginicom sa klase, Bojanom Stefanović, sa kojom se razišao posle šest godina zabavljanja. Bojana je danas udata i ima sina Matiju, a kolege i bivši emotivni partneri zadržali su prijateljski odnos.
Popularni beogradski šarmer otkrio je pre nekoliko godina da ga privlače visoke devojke. U međuvremenu je, kako kaže, pooštrio kriterijume, pa izabranica njegovog srca, sem vitkosti, mora da poseduje lepotu i pamet.
− Poslednji put sam pao na neodoljivi osmeh, ali me intrigiraju i lepe oči. One zaista otkrivaju dušu, ne mogu da te slažu – priča zvezda filmova „Apsolutnih sto“ i „Ljubav i drugi zločini“.
Na prvi pogled hladan i suzdržan, poznati glumac spreman je, kako tvrdi, da pokaže i svoju nežniju stranu kako bi osvojio devojku u koju je zaljubljen.
− Tada mi je sve dozvoljeno, ali ništa ne radim izveštačeno. Ako joj poklonim 101 ružu ili pod prozorom otpevam „Na morskome plavom žalu...“, želim da stvorim čaroliju u kojoj ćemo oboje uživati – otkriva Kostić.

Igram ludo hrabrog momka
Vuk Kostić po drugi put sarađuje sa režiserom Dejanom Zečevićem s kojim je 2001. snimio film „Mala noćna muzika“. Na Kozari trenutno snimaju film „Neprijatelj“, antiratnu priču o ratnim devedesetim u Bosni i Hercegovini. Osim Kostića, glavne uloge poverene su i Slavku Štimcu, Tihomiru Staniću, Ljubomiru Bandoviću, Draganu Marinkoviću Maci. Vuk glumi jednog od vojnika u inženjerskom vodu koji je Dejtonski sporazum dočekao u planini.
− Igram ćutljivog i čudnog, previše dobrog i ludo hrabrog momka koji je u ratu izgubio roditelje, ali je duboko u sebi ostao osećajan i nežan. Stalno gleda sliku devojke u koju je zaljubljen – kaže Kostić koji je nedavno završio i snimanje filma Srđana Koljevića, „Devojka sa slomljenim nosem“, u kom su mu partnerke Branka Katić i Anica Dobra.

Izvor:Žena

Natrag