Šta je novo?

Vujošević: Ne raduju me igre Zvezde u Evroligi

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.320
Vujošević: Ne raduju me igre Zvezde u Evroligi
Bivši trener Partizana Duško Vujošević govorio je u intervjuu za ’Novosti’ o svom boravku u Francuskoj, ali i srpskoj košarci.

Izvor: B92, Novosti
149569084658942d35aa9f7584256066_w640.JPG

Starsport


"Moj osnovni problem s Partizanom je to što mi ne plaćaju dugove. Čujem da se ove godine u klubu redovno plaća. Međutim, niko se ne javlja da makar telefonom proba da objasni zbog čega se ne ispunjavaju obaveze prema meni. Sigurno ih neću blokirati dok traje liga, jer ne želim da bilo kome budem alibi za bilo kakav rezultatski neuspeh. Ali pare koje sam zaradio, i koje su mi potrebne da bi moja familija živela, sin se školovao, a ja lečio, moraću da potražujem na način na koji me primoraju."On je istakao da još uvek nije odlučio da li će na kraju sezone napustiti Limož sa kojim ne beleži sjajne rezultate ove sezone.

Limož je posle 17 kola 12. na tabeli sa skorom 7-10 i u nastavku sezone će pokušati da se domogne plej-ofa.

„Do kraja sezone sigurno ostajem, boreći se svakodnevno da uradim što je moguće više u ovoj situaciji u kojoj se nalazim, koja je specifična i delikatna. S druge strane, ono što me podseća na rad u Srbiji, to je da u Limožu publika veoma voli košarku i razume se u nju. Ovo je grad košarke i to je ovde sport broj jedan. Male su šanse da ostanem i posle ove sezone. Međutim, kada je u pitanju trenutni rad, to nema nikakve važnosti“, kaže Vujošević za ’Novosti’.

On se osvrnuo i na fantastična izdanja Crvene zvezde u Evroligi.

„Moram da kažem da Crvena zvezda igra stvarno dobro. To nije nešto što me raduje, ali to je činjenica. Čak i to što oni sad igraju tako dobro ne opravdava način na koji je ona uspostavljenja, uvođenjem UPPR, likvidacijom dugova, rušenjem Partizana, sprečavanjem sponzora da idu u Partizan i njihovim okretanjem prema Zvezdi, gde je bio jako bitan uticaj politike, fuzijom dvaju klubova koja nije bila sasvim legalna, gde su se sakupili tradicija i publika jednog kluba i infrastruktura drugog, što nije bilo urađeno pravno sasvim čisto. Sve ono što sam govorio da je velika zamerka i mrlja na celu tu priču – ostaje“.

Nekadašnji trener moskovskog CSKA ističe i da Zvezda ima i veliki uticaj u Evroligi pošto joj često sude sudija iz ABA lige. Crveno-belima su ove sezone na četiri meča sudile sudije iz ABA lige i izgubila je tri puta, a u ostialim mečevima ima skor 11-5.

„Jedna od tajni ovako dobrih rezultata u Evroligi, koje niko nije očekivao, jeste izvanredna odbrana koja se zasniva na postojanju dva-tri "specijalca" koja čuvaju protivničke igrače "jedan na jedan" i čine nepotrebnim velike rotacije, što su svi u funkciji tima, i to se vidi naročito u napadu, gde se dosta koristi unutrašnja igra, i što imaju sreću da učestvuju u lakšem takmičenju, jer je Jadranska liga, ipak, slabija nego što je bila ranijih godina i lakša od španskog prvenstva, turske ili VTB lige. Takođe, vidi se veliki uticaj kluba u Evroligi. Ove i prošle godine sudije iz Jadranske lige su najmanje petnaest puta sudile Zvezdi u Evroligi, što se Partizanu nikada nije dešavalo, i što pokazuje snagu kluba kada je u pitanju logistika. Sve to zajedno dovelo je do toga da igraju stvarno dobro i da su sebi obezbedili veliku šansu.“

On je istakao i da Partizan nema šanse protiv Zvezde u ABA ligi.

Jedini rezultat koji vredi je prvo mesto. Protiv ovakve Zvezde nemaju šansu da naprave taj rezultat u Jadranskoj ligi. Takvu koncepciju ne razumem i ne podržavam. Tu strategiju podržavaju mediji koji su pod kontrolom Crvene zvezde, zato što Zvezdi odgovara takva druga, efemerna pozicija Partizana.“
 
Top