Šta je novo?

Vrhunski video-zapisi na FinePixu

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Vrhunski video-zapisi na FinePixu


Blic


Kompanija Fujifilm je nedavno predstavila svoj novi kompaktni fotoaparat više klase, FinePix F750EXR. Radi se o uređaju koji, zahvaljujući svojim malim dimenzijama, može da stane u džep, dok u isto vreme poseduje veliki 20 x zoom, mogućnost snimanja RAW fajlova i veliku kontrolu nad procesom snimanja, karakteristike koje retko srećemo kod fotoaparata ove klase.

216323_svfuji_f.jpg


Zahvaljujući svojim karakteristikama, pre svega mogućnost snimanja RAW fajlova koji omogućavaju bolju obradu slika i više detalja na fotografijama kao i postojanje manuelnih modova snimanja, FinePix F750EXR je fotoaparat koji je adekvatan za fotografe entuzijaste koji ne žele da sa sobom nose velike i teške DSLR fotoaparate, dok u isto vreme očekuju da poseduju model koji će im pružiti odličan kvalitet fotografija.


Ovaj fotoaparat kompanije Fujifilm, pored automatskih modova, poseduje i takozvane manuelne modove - P, A, S i potpuno manuelni M mod gde korisnici imaju potpunu kontrolu nad određivanjem ekspozicije. F750EXR koristi CMOS senzor od 16 megapiksela koji poseduje već poznatu Fuji EXR tehnologiju i omogućava veliki dinamički raspon na fotografijama. Kompanija Fujifilm tvrdi da ovaj najnoviji senzor donosi 30 odsto manje šuma od prethodne generacije ovog senzora, što svakako dodatno doprinosi kvalitetu i količini detalja kada su fotografije u pitanju.

FinePix F750EXR poseduje 20 x zoom objektiv, koji ima raspon od 25 mm do 500 mm, objektiv koji omogućava da uslikate praktično sve, bilo da se radi o objektima koji su vam blizu ili onima koje jedva vidite golim okom. Ovaj objektiv raspolaže blendama od F3,5 na 25 mm, do F5,3 na 500 mm. Takođe, F750EXR ima mogućnost snimanja Full HD - 1080p - filmova odličnog kvaliteta.

Kvalitet fotografija i video-zapisa FinePix F750EXR fotoaparata su zaista odlični. Naravno, iako ovaj model ima napredne funkcije, lakoća upotrebe i intuitivne komande čine ovaj fotoaparat idealnim saputnikom za svakoga ko želi mali, kvalitetno izrađen fotoaparat za sve prilike.
 
Top