Vozio mrtav pijan

Član
Učlanjen(a)
07.12.2009
Poruka
1.053
Izvor: 021
pijan_vozi.jpg

Saobraćajna policija u Sremskim Karlovcima u rutinskoj kontroli zaustavila je M.K. (57), vozača "moskviča" iz tog gradića i ustanovila da u krvi ima "rekordnih" 4,38 promila alkohola u krvi.

Totalno pijani vozač, srećom, nije izazvao saobraćajnu nesreću, mada su ga policajci prilikom kontrole pridržavali da ostane na nogama. Čim su ga doveli u stanicu i odredili mu 12-časovno zadržavanje do istrežnjenja, on je momentalno zaspao.

Pijanom vozaču sledi krivična prijava, zatvor, kao i 14 kaznenih poena zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

Prema stručnoj literaturi, čovek s tri do 4,5 promila alkohola u krvi pada u alkoholnu komu, dok je doza alkohola od 4,5 do pet promila, smrtonosna.

Član
Učlanjen(a)
22.07.2009
Poruka
1.124
A ja sam čitao o nekom rusu koga su uhvatili sa 7 promila u krvi.

Član
Učlanjen(a)
07.12.2009
Poruka
1.053
Rusi iz nekog razloga vole da se hvale kako mogu da požderu puno alcohola... Preko 5 promila u krvi - smrt.

__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.354
ne mora da znaci........Ima i drugih faktora......

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
Tarzan Smailović (37) iz knjaževačkog sela Minićevo objasnio je policiji i lekarima tačno značenje fraze “mrtav pijan”. Naime, on je tokom vožnje zaustavljen prilikom rutinske policijske kontrole, a alko test utvrdio je da je u krvi imao 4.55 promila alkohola.

Prema svim medicinskim pravilima, ovaj čovek bi trebalo da je bio u komi ili mrtav, međutim, on je svojim automobilom “zastavom 101” upravljao bez ikakvog skretanja ili krivudanja po kolovozu.

“Naša saobraćajna patrola je u Minićevu u 8.15 sati časova zaustavila i testirala vozača „zastave 101”. Utvrđeno je da je pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 4,55 promila. Vozač je isključen iz saobraćaja, zadržan u prostorijama Policijske stanice Knjaževac do 12 sati i snosiće prekršajnu odgovornost”, navode u knjaževačkoj policiji.

Lekari zaječarskog Zdravstvenog centra bili su potpuno šokirani kada su saznali za ovaj slučaj. Kažu da je Tarzan fenomen.

“Po svim pravilima on je trebalo da bude mrtav. Svako ko u krvi ima od 3 do 4,5 promila alkohola obavezno pada u alkoholnu komu. Od 4,5 do 5 promila je smrtonosna doza jer tada dolazi do paralisanja centra za disanje u mozgu i kolapsa kardiovaskularnog sistema. Niti ja niti neurolozi s kojima sam se konsultovao nismo čuli da je neko imao toliku koncentraciju alkohola u krvi i ostao živ”, kaže dr Jovan Stevanović, direktor zaječarske bolnice.

Po priči meštana sela Minićevo, Tarzan je sam izašao iz kola kada ga je zaustavila policija, ali se na prvi pogled videlo da je „pomalo pijan”.

“Tarzan je porodičan čovek, živi u svojoj kući u naselju Kulište sa suprugom, decom i roditeljima. Iako su ga uhvatili pijanog, on kaže da mu ne pada na pamet da se odrekne tog zadovoljstva, ali da će ubuduće paziti da ga ne ulovi policija”, rekao je jedan meštanin.

Prema saznanjima lista “Alo”, Tarzan je održao svoje obećanje, jer je u subotu uveče ponovo seo za upravljač i veoma pripit otišao na benzinsku pumpu u Minićevu da sipa gorivo.

Ima i gorih loodaka za volanom.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Da, za ovo je neko svojevremeno otvarao temu na forumu...sećam se...
Ništa bez rutinske kontrole yes3

Natrag