Šta je novo?

Vlak bez voznog reda (1959)

  • Začetnik teme MaliGrizeBeton
  • Datum pokretanja
MaliGrizeBeton

MaliGrizeBeton

Eggdrop
Učlanjen(a)
23.05.2011
Poruka
2.263
Vlak bez voznog reda (1959)

[reimg]http://img809.imageshack.us/img809/3332/vlak.jpg[/reimg]


Seleci se iz neplodnih krajeva, kolonisti na putu za Vojvodinu prolaze kroz tesko razdoblje prilagodjavanja na novi nacin zivota. Vlakovi bez voznog reda voze ljude, ciji put u ravnicu nije ispunjen samo tugom za napustenim krajem, vec i dilemama koje donosi novo, te opterecenjima nasledjenim iz proslosti vezane za drago podneblje...

Kod:
http://www.imdb.com/title/tt0170774/

Kod:
http://uptobox.com/18wzqyu8cukm
Upload domacih filmova posvecen jednom od najvecih uplaodera domacih filmova Lape Vecna ti slava druze
 
Poslednja izmena od urednika:
katamaniak

katamaniak

UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
4.715
Vlak bez voznog reda (1959)"Vlak bez voznog reda" nagrađen je na filmskom festivalu u Puli Velikom Zlatnom arenom za najbolji film, Zlatnom arenom za scenarij kao i nagradom publike "Jelen".Film je snimljen 1959.

Dalmatinska zagora, neposredno nakon Drugog svjetskog rata. Siromašni seljaci iz kraja pogođenog ratnim razaranjima, nadajući se boljem životu, sele se u bogati Banat. Konvoj koji putuje vlakom predvodi partizanski časnik (Stojan Aranđelović). Kolonizatori tijekom dugog putovanja doživljavaju sretne i nesretne trenutke, svađe, razočaranja, ljubavi... U središtu priče su dvije djevojke (Inge Ilin i Lia Rho Barbieri) i dvojica mladića (Ivica Pajer i Mario Milošević), udovica (Olivera Marković) s dvoje male djece, starci koji se teško mire s činjenicom da napuštaju vjekovna ognjišta, ali i brojni drugi ljudi ispunjeni nadom u bolju budućnost...Unatoč činjenici da se radi o njegovom debitantskom igranom filmu, po mišljenju velikog djela kritike, "Vlak bez voznoga reda" najbolje je ostvarenje u karijeri redatelja Veljka Bulajića. Iako se kasnije proslavio raskošno produciranim partizanskim spektaklima (Kozara, Bitka na Neretvi), Bulajićev prvijenac u kojemu se neskriveno ugledao na poetiku tada u svijetu vrlo popularnog talijanskog neorealizma predstavio ga je u ponajboljem svjetlu, kao vještog pripovjedača sposobnog desetak različitih fabularnih linija objediniti oko jedne glavne, priče o poslijeratnoj kolonizaciji.

Uloge:


Olivera Marković
Stole Aranđelović
Davor Antolić
Nevenka Benković
Milan Milošević
Velimir Bata Živojinović
Zlatko Crnković
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Poslednja izmena:
Top