Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Vlada CG kreše plate i dnevnice

  • Začetnik teme sendi
  • Datum pokretanja
sendi

sendi

LEGEND
[h=1]Vlada CG kreše plate i dnevnice
[/h] Izvor: Beta


Podgorica -- Vlada Crne Gore će na prvoj narednoj sednici usvojiti rebalans budžeta za ovu godinu čime bi trebalo da se uštedi oko 15 miliona evra.Na udaru restriktivnih mera, pre svega, naći se plate, dnevnice za službena putovanja i drugi vidovi naknada.
Prema predlogu Ministarstva finansija, plate državnih funkcionera biće manje sedam odsto, koliko će iznosti umanjenje plata i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima.
Dnevnice za službena putovanja, kako je predviđeno, biće manje za 20 odsto.
[TABLE="class: antrfile right, align: right"]
[TR]
[TD][TABLE]
[TR]
[TD][TABLE]
[TR]
[TD="class: textvesti"]Kritičari politike Vlade Crne Gore, ali i neki ekonomisti, međutim, smatraju da bi prave mere bile za veće budžetske prihode - oporezivanjem vlasnika više nekretnina, kao i profita i imovine takozvanih tajkuna.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Zarade direktora javnih preduzeća, uprava i komisija, na osnovu predloga odluke, mogu biti najviše do 1.500 evra, dok se sada, u nekim preduzećima, kreću i do 4.000 evra. Niže plate predviđene su i za menadžment na nižim nivoima.

Predviđeno je i smanjivanje rashoda za službene automobile, ne samo kroz manje korišćenje, već i kroz prodaju više desetina kola.

Kao mere za povećanje budžetskih prihoda ranije su najavljene naknade od jedan evro za mobilne telefone, kablovsku televiziju i električna brojila. Tako bi se, prema iznesenim računicama, godišnje prikupilo oko sedam miliona evra.

Vlada je nedavno donela mere za smanjenje sive ekonomije koje podrazumevaju mnogo efikasniju kontrolu prometa akciznih roba, carinskog poslovanja i sezonskog zapošljavanja, kao i znatno oštriju kaznenu politiku za sve vrste prekršaja, zloupotreba i špekulacija u trgovini i u drugim oblstima poslovanja.

 
Top