Šta je novo?

Više od 40 odsto mladih u kladionicama

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Više od 40 odsto mladih u kladionicama


Izvor:
Novosti.rs

Više od 40 odsto mladih u Crnoj Gori, uzrasta od 11 do 18 godina, ima iskustva sa klađenjem, a najveći motiv za to je laka zarada.


PODGORICA - Više od 40 odsto mladih u Crnoj Gori, uzrasta od 11 do 18 godina, ima iskustva sa klađenjem, a najveći motiv za to je laka zarada, pokazalo je istraživanje o stavovima mladih prema igrama na sreću koje je uradila agencija "De fakto konsaltans".
Istraživanje, koje je rađeno za potrebe Uprave za igre na sreću, realizovano je u novembru prošle godine na uzorku od 1.007 ispitanika, učenika osnovnih i srednjih škola.
Kako je saopšteno na konferenciji za novinare, rezultati projekta govore o značajnoj uključenosti mladih u kockarske aktivnosti, iako su one zabranjene za maloletnike, kao i o psihosocijalnim posledicama takvih aktivnosti, ukazujući na potrebu šireg i sveobuhvatnijeg društvenog delovanja.


Predstavnik agencija Olivera Komar, kazala je da je upitnik bio anoniman, ali da je evidentna velika razlika u odgovorima ispitanika kada govore o svom i o iskustvu svojih prijatelja.
Komar je kazala da je 43 odsto ispitanika, na pitanje da li imaju iskustvo sa klađenjem uopšte, odgovorilo potvrdno, dok je 56 odgovorilo da to nikada ne čini.
Prema njenim rečima, interesantan i ozbiljan podatak je dobra informisanost ispitanika gde se nalaze kladionice.
Oko 60 odsto ispitanika ima člana porodice koji posećuje kladionicu, a 23 odsto njih je kazalo da ih neko od ukućana šalje da uplate tiket u kladionici.
Oko 85 odsto ispitanika kazalo je da njihovi prijatelji nisu imali nikakav problem zbog posete kladionicama.
Više od 43 odsto ispitanika kao glavne razloge za klađenje navode ljubav prema sportu, a za više od 41 odsto je to novac.
 
Top