Šta je novo?

Više istraga protiv Hipo Alpe Adrija banke u Sloveniji

P

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Više istraga protiv Hipo Alpe Adrija banke u Sloveniji

Beta | 12. 02. 2011. - 14:46h

LJUBLJANA - Protiv Hipo Alpe Adrija banke i Hipo Lizinga u Sloveniji se vodi više pretkrivičnih postupaka u saradnji sa bezbednosnim službama drugih država među kojima je i Austrija, saopštila je slovenačka policija.
Slovenačka policija vodi više pretkrivičnih postupaka i proverava više krivičnih dela povezanih sa dve ustanove u vezi s prometom nekretnina, finansijskim transakcijama u inostranstvu i sumnjama u zloupotrebu od strane odgovornih lica.

Istraga obuhvata sumnju u finansijske nepravilnosti, koje su išle preko različitih ustanova i poslovnih subjekata u Lihtenštajnu. Slovenački list "Dnevnik" danas piše o brzoj promeni rukovodstva dve slovenačke banke iz te grupe sa sedištem u Klagenfurtu.

Novi predsednik uprave Hipo Alpe Adrija Bank je postao Aleksander Piker, koji je u proteklih sedam godina bio izvršni direktor ćerki firmi Unikredit u Srbiji i Kazahstanu, a za novog člana uprave je imenovan Matej Falatov, koji je vodio oblast poslovanja sa preduzećima i javnim sektorom u Hipo Slovenije.
 
Top