Virtuelna ljubav

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Odavno se zna za pojam platonske ljubavi i njeno postojanje. Tome sada možemo dodati i pojam virtuelne ljubavi. Mada su na prvi pogled slične, ipak postoji velika razlika među njima. Platonska ljubav je osuđena da to i ostane, dok se virtuelna ne mora nužno tako završiti.
Jeste li imali iskustva u tom smislu i kakvo je vaše mišljenje i odgovor na pitanje: mogu li se u virtuelnoj ljubavi javiti slične emocije kao i u realnoj?

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.034
Naravno da mogu. Mada, nikad toliko jake, u smislu da, kada se se virtuelna ljubav završi, ne patite baš toliko. Lakše se zaboravlja, lakše kreće dalje. Nema onu "težinu" koju ima prava, realna.

Član
Učlanjen(a)
15.12.2009
Poruka
68
to je sranje nema sanse da bude neka nazovimo veza na daljinu pa cak je tesko odrzati vezu sa curom iz drugog grada a da nespominjem iz druge drzave brate sto je dalje od oka dalje je od srca ko mi kaze da to funkcionise taj laze mene a i samog sebe nemozes ti da volis nekog koga vidis 1 ili 2 put mesecno kao sto volis curu sa kojom si svako vece svaki dan i svako jutro

Član
Učlanjen(a)
16.08.2009
Poruka
932
ja bih samo napisao a mislim da je dovoljno.
trista ljudi , trista cudi....

Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
254
Ja naravno ne bih bio ja, da ne piškim uz vetar...
Možda ću i pobeći sa teme, ali, nakon podužeg dumanja dolazim do zaključka da će svaka emocija postati virtuelna, kako god da je proživljavamo, pre ili kasnije... Svejedno, govorimo li o ljubavi, mržnji, tug(z)i, veselju, oduševljenju, razočaranje, sve to pre ili kasnije spere reka zvana vreme... ae, da mi pozavidi i Dobrica Ćosić na pesmenosti....
Gde je poenta u ovome? (MISLILI STE DA MAKAR JA ZNAM,A!) Elem, kako god doživeli neku osobu, licem o lice, transinternetalno, pismom, ma KAKO GOD, ljudi će međusobno da se dožive na najrazličitije načine... Celu tu sliku x,y homosapiensa u očima a,b homosapiensa, naravno puno toga utiče (taj elaborat za neko drugo mesto...) Elem, vremenom između ljudi će se stvoriti i emocije (kako i zašto, ne pitajte me, net je pun primenjene i popularne psihologije, ali tu su, a to je tema, valjda?)... Sada će mi biti mnogo lakše da pređem na sopstvene primere;
1. Živela je u zgradi preko puta moje, dok nismo na stanici razmenili neki komentar oko prevoza... nastavilo se, ček bre ja tebe znam; da? Iduću noć izađosmo, prvi poljubac, druga noć već hanky panky... 4 meseca, ja nisam imao osećaj asfalta na stopalima, jezdio kroz univerzum vezanih očiju...Zaljubljenost, pa ljubav koju je teško opisivati... Posle 6 meseci smo raskinuli, e sad mi je teško opisati, kakva se mržnja ukuvala u meni, ma manje od 5 dana od raskida... Sve se to dešavalo, nešto, nakon agresije, leto-jesen-zima '99 na 2000tu.Danas, da je na ulici vidim, ne znam da li bih joj se javio... Ne zbog mržnje, prezira, povređenosti, ne nego zbog potpune indiferentnosti... KAKO SU SE VULKANI MOJIH EMOCIJA ZGASILI- MOJA LJUBAV I MOJA MRŽNJA PREMA K.K. su danas u domenu pluskvamperfekta- ajd da kažemo da su u nekom virtuelnom univerzumu kada ih se setim...
2. Kretmeni iz vojske, za koje sam mogao dati desnicu u vatru, da ću ih roknuti prvom prilikom kad im budem video leđa, a metak mi u cevi... Danas ih ne bih pipnuo, Bogu hvala, više se ne sećam ni njihovih likova...
3, Možda men najtežii primer; evo prolazi vreme, ja se odlično sećam svega vezanog za 31.12 2002. i 1.1.2003. kada mi se ćale promenio svetom... Ne kažem da mi je danas svejedno, ali, ni blizu kao te zime, teško mi je na svaki način opisivati.
Nadam se da ste uhvatili razne konce ove zbrdazdolirane limunade?
Želim reći da je potpuno prirodno upoznavati ljudska bića (www om, takođe), da je isto toliko prirodno ostvarivati kontakte, socijalne veze. Da će se tu pre, ili kasnije umešati neke emocije (na www-u takođe). I DA ĆE TE EMOCIJE PRE ILI KASNIJE IZBLEDETI (sa ili bez web-a)!!! Bogom i ljudskom prirodom dato pravilo!

Učlanjen(a)
15.06.2015
Poruka
5
Meni se desila virtuelna ljubav nekoliko puta, cudno mi je i nikad mi nece biti jasno kako emocije pri susretu nestanu, nema ih.

VIP IPTV
Učlanjen(a)
25.11.2011
Poruka
2.099
Nema seksa u ovoj temi? Šteta. :D

Jesam li ja jedini koji misli da je iliji neka slomila virtuelno srce? :D

Što se ljubavi preko žice tiče ja to podržavam ako su ljudi odrasli i znaju šta žele a sad da gube godine u tome, maštaju i čekaju nešto to jok. Ljepše je kad ispadneš glup u stvarnosti nego kad imaš google i nikad ispast glup. :D Ja volim da dajem komplimente, ono "baš si lijepa kad tako gledaš", "baš si lijepa kad to uradiš sa obrvama", "što me gledaš tako seksi", "što me gledaš dole", "sad ću i ja tebe". :D Volim da pipkam, da namještam kosu, da zagrlim, držim jako, držim za ruku, da uzmem i ljubim šta želim, a kako da kažem baš mi se sviđa kako me smajli gleda? :D

@Anna82 vjerovatno su nestale jer ti je ljepše bilo u mašti a u stvarnosti počinju problemi, obaveze... nema offline tipke...

ili je bio ružan? :D

Ja to ne bi mogao, čuj dok se ja svađam da ona ode "offline" vukao bi kabal dok ona ne dođe ispred mene. :D

btw. ilija prije su ljudi bili u vojsci godinama, u ratovima godinama pa imaju samo sliku, jednu, imaju samo tekst (pisma) kojim izražavaju svoju ljubav. Neki od tih ljudi su i danas sretni a možda su se vidili samo par puta prije nego što su otišli u rat ili vojsku.

Mrsko mi više pisat, ko će slijedeći?
t1951.gif

Učlanjen(a)
15.06.2015
Poruka
5
Ne moze neko da izabere i kaze: e sad cu virtuelno da se zaljubim. Previse vremena provodimo na netu i logicnoje skontatse sa nekim ko ima slicnu poremecenost

Učlanjen(a)
15.06.2015
Poruka
5
Ali... poludio mi telefon. Nisam ja za virtuelnu ljubav-to se nekako desi i eto. Moja nijebila nimalo ruzna,evo da uzmem poslednju, mislim na ljubav.

Učlanjen(a)
15.06.2015
Poruka
5
Ali emocije... hej, hej gdje ste, jok. Ni traga... a bilo je tako lijepo dok je trajalo.

Natrag