Učlanjen(a)
19.09.2011
Poruka
1
Imam problem,imam Windows 7 na racunaru i instaliran vip internet,medjutim od pre nedelju dana mi se internet usporio.Stalno mi trazi kad hocu da se konektujem specijalnu dozvolu,a widows ocitava da je vip internet instaliran na programu windows Xp.Bilo bi super kada bi mi neko rekao kako da resim problem,jer ovi iz VIPa nemaju pojim u cemu je problem!!!!!Unapred hvala!!!!!

Član
Učlanjen(a)
02.04.2012
Poruka
3
I ja imam VIP-ov internet radi bez problema i kad potrosim onih 5 GB brzine probaj deinstaliraj pa ga ponovo instaliraj mozda je tu problem,nisam siguran ali probaj,radi super -to ti je moj savet.Pozdrav!

jos nesto kad sve to uradis probaj svremena na vreme promeni mrezu desava se da je protok bolji na nekoj drugoj!

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
31.05.2014
Poruka
58
Pozdrav ljudi! :)
Evo ovako, sto se tice Vipovog interneta, mogu reci da sam prilicno zadovoljan i dosta dobro radi. Medjutim, od nedavno mi se pojavio problem slican sa onim koji je napisala @saskicahmp. Probacu ukratko da ga opisem, ako se nekome nesto slicno desava i kako bi moglo da se resi.

Dakle, ugovor za internet sam produzio krajem januara i dobio novi USB modem ZTE MF667, mada problem koji imam mislim da i nije vezan za modem, nego je do mreze. Nesto ranije pre produzenja ugovora, primetio sam da internet nasumicno, u toku surfovanja, je poceo da se nekako "zaglavi" na otprilike desetak sekundi. Sto se brzine tice, ona je ostala super i kada se nesto preuzima, sa tim je sve OK i sada takodje nemam sa brzinom problem. Medjutim, kao sto rekoh, za vreme surfovanja, desi se da mreza stane i uopste ne reaguje, i za to vreme je tesko, tj. nemoguce, otvoriti bilo koji sajt, u Firefox-u stalno pise Connecting, sve dok se mreza ne probudi i sve ponovo pocne da radi kao i pre. Samo da napomenem da kada se ovo pojavi i mreza krene da se gusi, u system tray-u stalno stoji da je Windows konektovan na internet, tj. na mom racunaru pise "Vip internet access". E sad, ovo u pocetku nije preterano smetalo, i nije mi previse odvracalo paznju. Medjutim, ovaj problem se pojacao narocito prethodnih nekoliko dana. Sada zna da se desi da je mreza dosta dugo neupotrebljiva, iako stoji da je racunar online, i takodje sam modem podesio samo na 3G/HSPA rezim rada, a sa signalom je i ranije i sada sve OK. Isto tako, u tih nekoliko sekundi, takodje i ping ka bilo kojoj IP adresi ne vraca nikakav odgovor, i svi paketi uglavnom budu izgubljeni sve dok mreza ne proradi.

Da li neko ima slican problem, i ima li mozda sanse da je na mrezi nesto ukljuceno sto namerno zaustavlja i koci internet saobracaj?

Hvala! :)

UREDNIK
Učlanjen(a)
09.12.2009
Poruka
2.315
Ja sam koristio vip cube dve godine i mogu ti reci da je takav net veoma nestabilan. Kada radi fantasticno je brz,a kada ne radi to je to i dolazi i do prekida konekcije odnosno time out-a. Nocu je u glavnom ok. Nema tu nikakakvih dodatnih podesavanja da nešto poboljšaš :D. Sve je uslovljeno brojem korisnika i vremenskim uslovima ;)

Učlanjen(a)
31.05.2014
Poruka
58
@BUGILIJU, hvala ti na odgovoru. Izgleda da je tako, mada sve mi se nesto cini da ipak postoji nesto sto namerno gusi mrezu. I ranije je verovatno bilo mnogo korisnika na istoj baznoj stanici na kojoj je i moj modem povezan, ali se to nije toliko mnogo primecivalo kao sada.

UREDNIK
Učlanjen(a)
09.12.2009
Poruka
2.315
Pa nisam dovoljno strucan da bih osudio nekoga da nešto namerno guši ;) ali sada su i nesto i prčkali oko LTE net-a 4G mozda ima veze i sa tim :)

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Na zalost to je stara boljka kod 3G mreze, ti pretisnes na link i ono kao vrti i posle pet sekundi nekada kad se seti krene. Obicno se resava tako sto blokiras link, pa ga refresujes. Medjutim tu je nesto drugo opasno, ti verovatno uguras taj modem tu odmah u USB port i cepas. Nabavi brajko USB kabal duzine dva metra, odalji to malo od glave, zbog zracenja, takodje ce da poboljsas prijem signala. Ta aplikacija sto dolazi uz Vipov modem nema u sebi merac jacine signala ili ima ne secam se. Postoji jedna druga koja se zove ZTE Join Air-1.0 NEW, ima u sebi to. Da vidis jacinu signala, ovo samo, ako si iskusan, da ne preinstaliravas drajvere 5 puta.
To je to, kad potrosis inicijalni paket, brzina prelazi na praistoriski puz golac trk, sto bi rekli. Ima takodje jedan trik kod svega ovoga, posto se server apdejtuje na 10-12 sati, moz da cepnes da skidas sve zivo, pa ako imas paket ko ovaj gore od 5GB, moze da skines odmah 15 GB, dok se ne azurira, naravno posle 29 narednih dana cepas usporen net, prokletstvo.

Učlanjen(a)
31.05.2014
Poruka
58
@Bazlik Nesto bas i ne volim Vipove aplikacije za internet, koristio sam Join Air, mada mi je za merenje signala bolji MDMA (Mobile Data Monitoring Application). I trenutno sam na Vip online 9, koji nema mogucnost da se posle istrosenog sadrzaja vraca na puz brzinu 200 kbps. :)

Natrag