Vidjeti Lik Boga Oca Jahve

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Da li je moguće vidjeti Lika Boga Oca Jahvu?
Da li je netko vidio Lika Boga Oca Jahve?
Što bi se desilo kada bi netko vidio Lica Boga Oca Jahve?

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Bog nije neki starac sa sedom bradom koji sedi na nekom oblaku. Istinski vernici se prilikom molitve zagledaju duboko u svoju dušu. Tamo vide sve.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Bog Jahve sam kaže da je Njegov Lik nemoguće vidjeti ljudima

IZLAZAK 33,23
Onda ću ja svoju ruku maknuti, pa ćeš me s leđa vidjeti.
Ali se lice moje ne može vidjeti.

PONOVLJENI ZAKON 4,12
Isred ognja Jahve je govorio vama; čuli ste zvuk riječi,
ali lika niste nazreli - ništa osim glasa.

PONOVLJENI ZAKON 4,15
Pazite dobro! Onoga dana kad vam je Jahve, Bog vaš, govorio isred ognja na Horebu,
niste vidjeli nikakva lika,

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Bog i Lik Uzima jer zlog pik nadima:

“Budući pak da deca imaju telo i krv, tako i On Uze udeo u tome, da smrću Satre onoga koji ima državu smrti, to jest đavola.” (Jevrejima 2,14)

"U početku...Bog Beše Reč." "I Reč Postade Telo i videsmo Slavu NJegovu..."(Jovan 1,1.14.15)

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Bog i Lik Uzima jer zlog pik nadima:

“Budući pak da deca imaju telo i krv, tako i On Uze udeo u tome, da smrću Satre onoga koji ima državu smrti, to jest đavola.” (Jevrejima 2,14)

"U početku...Bog Beše Reč." "I Reč Postade Telo i videsmo Slavu NJegovu..."(Jovan 1,1.14.15)

Što TO znači?
--------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Isus Krist sam kaže da Boga Jahvu nitko nije vidio:

IVAN 5,37
Pa i Otac koji me posla sam je svjedočio za mene. Niti ste glasa njegova ikada čuli
niti ste lica njegova ikada vidjeli,

IVAN 6,46
Ne da bi tko vidio Oca, doli onaj koji je kod Boga; on je vidio Oca.

Da li Isus laže?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805

Apostoli sami kažu da Boga Jahvu nitko nije vidio:

1. TIMOTEJU 6,16
koji jedini ima besmrtnost, prebiva u svjetlu nedostupnu,
koga nitko od ljudi ne vidje niti ga vidjeti može.
Njemu čast i vlast vjekovječna! Amen.

1. IVANOVA 4,12
Boga nitko nikada ne vidje. Ako ljubimo jedni druge, Bog ostaje u nama,
i ljubav je njegova u nama savršena.

Da li apostoli lažu?

-----------------------------------------------------------------------

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
"Blago onima koji su čistog srca, jer će Boga videti" (Matej 5,8)

DRUGI će se, pak, strašno stideti:

6:12 I videh kad otvori šesti pečat, i gle, zatrese se zemlja vrlo, i sunce posta crno kao vreća od kostreti, i mesec posta kao krv;
6:13 I zvezde nebeske padoše na zemlju kao što smokva odbacuje pupke svoje kad je veliki vetar zaljulja.
6:14 I nebo se izmače kao knjiga kad se savije, i svaka gora i ostrvo s mesta svojih pokrenuše se.
6:15 I carevi zemaljski, i boljari, i bogati, i vojvode, i silni, i svaki rob, i svaki slobodnjak, sakriše se po pećinama i po kamenjacima gorskim;
6:16 I govoriše gorama i kamenju: Padnite na nas, i sakrijte nas od LICA Onog što Sedi na prestolu, i od gneva Jagnjetovog.
6:17 Jer dođe veliki dan gneva Njegovog, i ko može ostati?

Otkrivenje 6

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
"Blago onima koji su čistog srca, jer će Boga videti" (Matej 5,8)

Tako je!
ČITAJ dobro!
BUDUĆE vrijeme!
Znači - DO sada - NITKO nije vidio LICA Boga Oca Jahve.
A - ISUSA su vidjeli mnogi!
Isus nije Bog!
------------------

DRUGI će se, pak, strašno stideti:
6:12 I videh kad otvori šesti pečat, i gle, zatrese se zemlja vrlo, i sunce posta crno kao vreća od kostreti, i mesec posta kao krv;
6:13 I zvezde nebeske padoše na zemlju kao što smokva odbacuje pupke svoje kad je veliki vetar zaljulja.
6:14 I nebo se izmače kao knjiga kad se savije, i svaka gora i ostrvo s mesta svojih pokrenuše se.
6:15 I carevi zemaljski, i boljari, i bogati, i vojvode, i silni, i svaki rob, i svaki slobodnjak, sakriše se po pećinama i po kamenjacima gorskim;
6:16 I govoriše gorama i kamenju: Padnite na nas, i sakrijte nas od LICA Onog što Sedi na prestolu, i od gneva Jagnjetovog.
6:17 Jer dođe veliki dan gneva Njegovog, i ko može ostati?

Otkrivenje 6

Za te je Isus = Bog = Jahve?!
Gornjim sam sebi rušiš nauk.
---------------------------------

Otkrivenje 6,16
govoreći gorama i pećinama:
"Padnite na nas i
sakrijte nas od lica Onoga koji sjedi na prijestolju
i
od srdžbe Jaganjčeve.

------------------------------

Otkrivenje je buduća radnja.
Nitko JOŠ nije vidio Lika Boga Oca Jahve.

Isus je Jaganjac.
Isus nije BOG.
Bog sjedi NA Božjem Prijestolju.
Isus nije Bog - NE sjedi na Božjem prijestolju.
Jasno rečeno.

DVOJICA su.
Jedan je Bog Otac Jahve - na prijestolju Božjem.
Drugi je Jaganjac - Isus Božji Sin - NEbog.

Jel ti to jasno - ili ćeš opet skočiti na nešto drugo,
a za 5 minuta opet isto dokazivati?!
-----------------------------------------

Nitko od ljudi nije vidio Lika Boga Jahve.
Isusa su vidjeli!
Isus nije Bog.

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
"U početku...Bog Beše Reč." "I Reč Postade Telo i VIDESMO Slavu NJegovu..."(Jovan 1,1.14.15)

"Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta. Isus mu reče: Toliko SAM vreme s vama i nisi ME poznao, Filipe? KOJI VIDE MENE VIDE OCA; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca? Zar ne veruješ da Sam JA U OCU i Otac u Meni?" (Jovan 14,8'11)

"Ja I Otac JEDNO Smo." (Jovan 10,30)

"Jer nam Se Rodi Dete, Sin nam se Dade, Kojemu je vlast na ramenu, i Ime će Mu biti... Bog Silni, Otac Večni..." (Isaija 9,6)

"Dečice moja! Ovo vam pišem da ne grešite; i ako ko sagreši, imamo
Zastupnika kod Oca, Isusa Hrista Pravednika, I ON Očišća grehe naše, i ne samo naše nego i svega sveta. I po tom razumemo da Ga poznasmo, ako zapovesti NJEGOVE držimo." "Pišem vam, oci, jer poznaste Onoga Koji nema početka..." (1. Jovanova 2,1-3.13)

"...Znamo da Sin Božji Dođe, i Dao nam je razum da poznamo Boga Istinitog, i da budemo u ISTINITOM SINU NJjegovom Isusu Hristu. OVO Je ISTINITI BOG i Život večni." (1. Jovanova 5,20)

"Jer u NJEMU živi SVAKA PUNINA BOŽANSTVA Telesno."(Kološanima 2,9)

Ko ovo neće da vidi - neka se postidi!

Natrag