Vesna: Nije mi smetalo što me u „Survivoru” zovu „kevo“

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Vesna: Nije mi smetalo što me u Survivoru zovu kevo

Vesna Đolović, montažerka, supruga i mama dvoje dece, trenutno je najstarija takmičarka koja je preostala u borbi za 100.000 evra u Survivoru. U razgovoru za Blic Vesna opisuje Survivor kao nezaboravno iskustvo, ali kaže da njene godine i iskustvo nisu predstavljale prednost u preživljavanju na Filipinima.

9208_zabsurvivor02_f.jpg
-

Survivor je jedno neponovljivo iskustvo i prilika koju treba iskoristiti ne samo zbog primamljive novčane nagrade nego i zbog igara i samog koncepta ovog rialitija, koji pomalo podseća na nekadašnje Igre bez granica. Ni u jednom drugom rialitiju ne biste sebe mogli da dovedete u takvu situaciju da nemate nikakav kontakt sa porodicom, da gladujete, spavate na mokrom... - objašnjava Vesna, kojoj su na ostrvu najviše nedostajali suprug i deca, koja su je odmah po povratku pitala da li je osvojila nagradu.

Na pitanje kako su mališani podneli što su tako dugo bili razdvojeni od mame, Vesna odgovara: Oni su znali da je to moja želja još od prvog serijala kada sam takođe htela da se prijavim, tako da su prihvatili tu moju želju. Inače, decu učimo da uvek u životu pokušaju ono što žele. Moja ćerka je čak skoro rekla da im je prvih mesec dana bilo teško, ali da su se kasnije navikli.

Dok su mnogima utisci sa filipinskih ostrva pomešani, Vesna kaže da nije imala prevelika očekivanja, te da stoga i nije mogla da se razočara.

- Bila sam spremna za to šta me tamo čeka i zato nije bilo nekog razočarenja. Filipini su užasno siromašna zemlja i to nas je nateralo da sagledamo našu zemlju iz drugog aspekta, da vidimo gde smo, šta sve imamo i na šta se žalimo - ističe Vesna, koja smatra da su njene godine predstavljale otežavajuću okolnost pri uklapanju sa ostalim takmičarima u Survivoru.

- Godine su mi predstavljale otežavajuću okolnost iz razloga što nisam tako fizički aktivna kao ostali, mlađi takmičari, a pri tom je trebalo da se uklopim s tim mladim ljudima i uđem u njihov fazon. Nije mi smetalo što me zovu kevo, tako me je Nemanja prozvao posle jedne borbe. Gledala sam da ostalima pomognem nekim savetom ili sugestijom, a prepuštala im liderstvo i donošenje odluka, jer da nisam verovatno bih ranije ispala. Znala sam da ne smem mnogo da pametujem jer mladi ljudi ne trpe autoritet - iskrena je Vesna koja je i sada u kontaktu sa većinom takmičara, kojoj su favoriti uglavnom preostali članovi starog Manoba.

- U ovoj fazi takmičenja favoriti su mi Klemen, Aca, Teja i Srđan. Teja i Klemen zato što su se stvarno najbolje spremili od svih takmičara, Aca jeste mlad i neiskusan, ali je spretan i neiskvaren, dok na Srkija gledam kao na prijatelja - zaključuje Vesna.

Inače, takmičenje na FIlipinima ulazi u završnicu, a kako se bliži kraj sve su jasnije podele među takmičarima, a cifra od 100.000 evra postaje sve ozbiljnija činjenica u odlučivanju ko je kome drugar a ko treba da leti sa ostrva. Njegoš, koji je odavno prvi pik za izbacivanje, već dve nedelje odoleva uz pomoć imuniteta – da li će uspeti da opstane i ovoga puta…

Princip za izbacivanje

Na prošlom Plemenskom savetu pokrenuto je pitanje da li takmičari glasaju jedni za druge prema nekom međusobnom dogovoru ili su lične karakteristike te koje odlučuju.

- Mi smo se držali principa da izabacujemo ljude koji nam manje odgovaraju i kod nas su odlučivale neke sitnice ili osobine određene osobe - kaže Vesna.

Izvor: Blic/M.Mijatović

Natrag