Šta je novo?

Veoma Dobar Obrazovni Sistem

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
3.965
Veoma Dobar Obrazovni sistem ima za cilj da STVORI osobe koje ce:

1.Biti Korisne za same sebe.
2.Biti korisne za celo drustvo.


Ako se osvrnemo oko sebe vidimo da ogroman broj osoba koje se danas obrazuju nisu korisne ni za same sebe ,a kamoli za drustvo.

Osoba koja se obrazuje treba da ima dobrog i moralnog ucitelja pre svega.
Ucitelj mora da voli svoj posao ,da ispunjava moralne standarde kao uzor deci, i da ima potrebno znanje i sposobnosti.

Da li se vama dopada Prosvetni sistem bilo kod nas u Srbiji bilo u svetu???
Cinjenice su sledece.
Nasa zemlja je prosvetarsko-bezbedonosna i u tom sektoru ima vise od pola miliona radnika.
Cudi me da niko kod nas nije privatizovao ni jednu skolu ni jedan fakultet???
Eto mnogi studenti zavrsavaju mnoge fakultete da bi na kraju radili kao fizikalci ili trgovci na buvljaku...Ako drzavi ne trebaju diplomirani inzinjeri masinstva da prave masine i alate u Srbiji onda je ljudski reci da se zatvori Masinski fakultet.Ako drzava misli da razvija poljoprivredu,naprimer stocarstvo bez diplomiranih inzinjera poljoprivrede za stocarstvo,neka onda zatvori Poljoprivredne fakultete. i slicno.
Cudi me da su se sve fabrike i preduzeca privatizovale,zemljoradnicke zadruge pogasile,bas ono sto daje proizvod i pare,a da su skole i fakulteti ostali neprivatizovani???
Dal je to namerno tako uradjeno,ili se svaka vlast plasi prosvetarske sile od skoro 200.000 zaposlenih ???
Radnik koji radi na poslu ,dodje kuci pa odmara,a mala deca se teraju u skoli da sede ,a kad dodju kuci da rade domace zadatke ,umesto da se u skoli nauce ,a kuci da se ili igraju ili pomazu roditeljima.A knjige??? Odavno je trebalo da budu digitalne i po jednom programu za celu Srbiju,pa ko hoce neka ih stampa za laksu upotrebu.Takodje trebalo bi bar pola vremena da provode u nekom prakticnom radu sa ciljem da odmah zaradjuju barem za dzeparac.
Ali da ne pisem samo ja ,pisite i vi.
Nemam nista lepo da kazem o sadasnjem prosvetnom sistemu sem da ima puno uzaludnog truda bez konkretnog i dobrog rezultata.,a bacaju se ogromne pare na prosvetu.
 
Top