Venčali se na planinskom vrhu na kojem joj je spasao život

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Venčali se na planinskom vrhu na kojem joj je spasao život

Izvor:
Blic.rs

Kroz makadamske puteve, šumu i kamenjare, u subotu izjutra probijali su se svatovi po Suvoj planini. Tatijana Rašević (30) iz Beograda i Nenad Ž. Podovac (32) iz Niša odlučili su da se venčaju na najvišem vrhu planine, na visini od 1.800 metara. Uspon na najviši vrh Trem je veliki izazov čak i za planinare, koji ovaj vrh osvajaju iz drugog, trećeg puta, a zvanice na ovom venčanju morale su da savladaju sve prepreke iz prve.

269056_nis-02-mladenci-sa-kumovima-foto-i.-andjelkovic_f.jpg

Mnogi su tog dana ostajali bez vode, jer su krenuli nepripremljeni, ali tu su bili iskusni planinari koji su delili vodu sa svima. Nakon četiri i po sati planinarenja, sve zvanice pristigle su na najviši vrh Suve planine.

Ali za sve ovo postoji poseban razlog.

- Ovo mesto je posebno za nas dvoje. Pre dve godine preživela sam pad u ambis od 100 metara, i imala sam sreće što sam ostala živa. Nenad je učestvovao u mom spasavanju, te sam kasnije nakon oporavka poželela da upoznam sve moje spasioce i tako smo stupili u kontakt - počinje priču mlada.

269059_nis-05-mlada-pocinje-sa-pripremama-foto-i.-andjelkovic_ff.jpg

Mlada je polako počela sa pripremama: prvo je obukla svoju belu haljinu a zatim je stavila mašnu u kosu.
Svatovi su pristizali polako, a mlada ih je dočekivala i redom se ljubila sa svima. Matičar je zauzeo počasno mesto na kamenu i venčanje je moglo da počne.

- Presrećna sam zbog Tanje, jer je mnogo volim. Ja sam glavni „krivac“ što je venčanje upravo ovde, to je moja ideja i mislim da je originalna i za njih simbolična - kaže mladina kuma Gordana Atanasijević.

Iako se sve odvijalo na planini, nijednog trenutka se nije moglo primetiti da nešto nedostaje i nije se moglo reći da ova svadba nije prava svadba. Srećni mladenci, veseli svatovi, rakija, i smeh tog dana čuo se sa vrha Trema.

Kada je matičar postavio pitanje: „Da li vi Nenade uzimate Tatijanu za ženu?“, Nenad je iz sveg glasa odgovorio „Da!“, što je odzvanjalo na sve strane. Na red su došli i pokloni.

Od turističke agencije iz Niša dobili su poklon put na more u Bugarskoj, a od planinara i skijaša Niša dobili su ploču koja će ubuduće stajati na kamenu na vrh Trema.

Natrag