Šta je novo?

Veći prihodi u budžetu

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Veći prihodi u budžetu

Prihodi u budžetu za 2011. godinu trebalo bi da budu veći za oko 10 milijardi dinara, najavila ministarka finansija Diana Dragutinović. Neće biti smanjeni porezi na zarade i doprinose.

Ministarka finansija Diana Dragutinović izjavila je da, prema prihodima u poslednja dva meseca, može već precizno da kaže da će prihodi u budžetu u 2011. godinu biti veći za oko 10 milijardi dinara.

rrp3yh.jpg


"Obično na osnovu dva meseca, decembra prethodne godine i januara naredne godine, mogu precizno da predvidim prihode koji će biti u 2011. godini", rekla je Dragutinovićeva.
"Gotovo sam sigurna da će biti bar 10 milijardi više nego što smo planirali", ocenila je ministarka i dodala da "januar obećava da će kraj godine biti bolji".
Međutim, kada je reč o smanjenju poreza na zarade i doprinose, ministarka je rekla da to za sada nije moguće.
"Do mene je stigla informacija da su privrednici zainteresovani za pad fiskalnog opterećenja na zarade, ali to je suviše lepo da bi bilo istinito. Najviše što Srbija može sebi da dozvoli jeste prihodno neutralna poreska reforma", istakla je Dragutinović.
Prema njenim rečima, činjenica je da bi pad dažbina koje opterećuju poslodavce uticao i na smanjenje sive ekonomije, ali je činjenica i to da su rashodi u budžetu fiksni i ne menjaju se, navodeći kao primer plate, penzije, socijalna davanja i transfere opštinama.
"Dakle", navela je ona, moj odgovor je "Da, to je moguće, ali uz povećanje drugih poreza".

RTS

 
Top