Vazduh u vodovdnim cevima

Član
Učlanjen(a)
30.08.2010
Poruka
1
Pozdrav svima
Mozda je bilo reci o prolemu koji imam, ali nisam cesto na netu tako da nemam puno vremena da pretrazujem forum, zato sam i postavio ovu temu. Naime imam problem, dugogodisnji, sa vazduhom,plinom kako ovde kazu, koji se pojavljuje u cevima vodovoda.Problem se manifestuje tako da kada pustim toplu vodu u kuhinji, koja je spojena sa bojlerom u kupatilu, polako odvrnem slavinu i krene polako da curi topla voda, onda krene vazduh u par navrata, i krene topla voda, posle nekoliko sek. opet krene vazduh i tako redom, dok skroz ne istera vazduh. Najgore je kad se peru soljice od kafe, tos na sve strane :). Probo sam da smanjim termostat na bojleru, rekli su mi kao da mozda bojler kuva vodu, medjutim nije to bio problem. Pricao sam sa vodovodzijom koji je iz kraja, i on mi kaze da mu je poznat taj problem i da je problem u sistemu za snabdevanje vodom, i da mnogi imaju taj problem. Rekao mi je da on ima resenje, ali trazi mi oko 100e da mi to uradi,poveze. Stim sto je materijal koji ja moram da nadjem i kupim, da kopam novi shat kroz koji prolazi vodovodna cev, to sve ne ulazi u cenu. znaci samo ruke 100e, asve ostalo je moja muka. Koliko sam uspeo da ga provalim, treba da kupim burence za pivo (prohromsko) od ne znam koliko litara 10,20,30. na njega ce da namontira dovod vode iz mreze i odvod vode iz bureta u kucu.Na vrhu bureta bi namontirao neki nepovratni ventil.E sad nije rekao na kojoj visini bi bili ulaz i izlaz iz bureta.Ja sam nasao na netu da se koristi neko odzracno lonce, mozda je to mislio da namontira.

1. Hteo sam da vas pitam, da ne bih morao da kopam novi saht, jer u postojeci sa vodomerom nema mesta da se ugradi to burence, da li bi mozda mogao na bojler u kuci, na vrhu bojlera, da namontiram to odzracno lonce?

2. ako nemoze ta varijanta, a mislim da nece mozi jer je bojler jako blizu plafona,onda sta da radim?


3. ako budem morao da kopam novi shat da postavim to burence, da li na vecoj visini od dna burenceta da postavim ulaz iz vodovodne mreze, a na najnizoj tacki blizu dna izlaz iz burenceta da ide u kucu, a na vrhu burenceta da postavim odzracni ventil. u word-u sam nacrtao kako sam ja zamislio da to treba da izgleda

Molim vas za pomoc i savete, hvala svimaBez naslova.jpg
 
Učlanjen(a)
29.07.2014
Poruka
36
Ovako ''muvanje'' majstora još nisam nigde pročitao.
Jednostavno povezati cev koja vodi toplu vodu u kuhinju sa istom cevi koja toplu vodu sprovodi do baerije u kupatilu !
 
Top