Šta je novo?

Vavić od policije krije ko je hteo da ga ubije

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Vatreni obračun kod Tašmajdana


Ranjen vođa navijačke grupe "Alkatraz"

Izvor: Blic Tamara Marković Subota | 06. 02. 2011. - 12:02h

Aleksandar Vavić, jedan od vođa navijača Partizana, ranjen je noćas u pucnjavi kod Tašmajdana, i potom prevezen u Urgentni centar gde su mu konstatovane teške povrede.
33681_1005-aleksandar-vavic_f.jpg


Vavić, je prema poslednjim izveštajima, svestan i u stabilnom stanju.
Portparol Urgentnog centra Drago Jovanović nije precizirao o kojim se povredama radi, ali je naglasio da su pitanju teže povrede, kao i da će lekari nakon utvrđivanja dijagnoze odlučiti da li će Vavić biti operisan.

Na Vavića je, kako saznaje "Blic" za sada nepoznati napadač pucao sakriven iza automobila parkiranog preko puta Pete beogradske gimnazije.

- Vavić, koji je u tom momentu bio na ulici sa nekoliko prijatelja pogođen je u karlicu, i zatim privatnim automobilom prevezen u Urgentni centar, kaže za "Blic" izvor iz beogradske policije.

On navodi da je obaveštenje o pucnjavi policija dobila nakon što je Vavić primljen u Urgentni centar.

- Lekari su obavestili policiju, koja je izašla na uviđaj i na mestu pucnjave pronašla devet čaura, kaže naš izvor.

On navodi i da su, u međuvremenu sa mesta pucnjave pobegli i svedoci, koji su bili sa Vavićem u momentu kada je ranjen.

Ranjeni Vavić vođa je navijačke grupe "Alkatraz" i od ranije je poznat policiji, a dobar je prijatelj sa Đorđem Prelićem, za kojim je raspisana poternica zbog ubistva francuskog navijača Brisa Tatona.
 

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Ranjeni vođa navijača odbija saradnju u istrazi

Vavić od policije krije ko je hteo da ga ubije

Tamara M. Subota, Ana Ž. Adžić | 08. 02. 2011. - 00:02h

BEOGRAD - Aleksandar Vavić (24), jedan od vođa navijačke grupe “Alkatraz”, koji je u nedelju ujutru ranjen u pucnjavi kod Pete beogradske gimnazije, zna ko je i zašto pucao u njega, ali policiji nije želeo da otkrije identitet napadača.
114760_17vavic_f.jpg

Aleksandar Vavić na Partizanovom kopu


- Policija je pokušala od njega da sazna ko su akteri vatrenog obračuna. Vavić je saslušan odmah po prijemu u Urgentni centar, ali je odbio da kaže ko je pucao u njega. Tvrdi kako mu je pucano s leđa i da nije video napadača. Očigledno je da planira da sukob reši na “svoj način” i zato odbija da sarađuje sa policijom - kaže izvor “Blica” u beogradskoj policiji.

Policiji nije otkrio ni sa kim je bio u društvu u momentu pucnjave, zbog čega niko od mogućih svedoka još nije pozvan na informativni razgovor. Prema saznanjima policije, Vavić je prethodno bio u jednom klubu blizu mesta pucnjave. Niko od zaposlenih u tom lokalu nije želeo da kaže da li se on možda u klubu sukobio sa nekim.

- Napadač je pucao sakriven iza automobila parkiranog u Ulici Ilije Garašanina. Sigurno je da Vavić nije bio sam jer ga je neko njegovim “audijem A6” odmah posle pucnjave dovezeo do Urgentnog centra. Moguće je i da su oni koji su bili u društvu Vavića videli napadača ili čak pokušali da ga uhvate. Međutim, pošto Vavić ne želi da otkrije sa kim je bio na ulici, nema ni svedoka koji bi bili pozvani na saslušanje - kaže izvor “Blica”.

Naš sagovornik navodi i da policija više informacija o napadu nije mogla da dobije ni od stanara okolnih zgrada.

- Pucnjava se dogodila oko 4.30. Nekoliko stanara iz Ilije Garašanina je čulo hice, ali niko nije video ništa sumnjivo - nastavlja naš izvor.

Motiv koji bi policiju mogao da dovede do identifikacije napadača na Vavića trenutno se ispituje u nekoliko pravca.

- Vavić se odavno vezuje za dilovanje droge i za nekoliko obračuna zbog sukoba u ovoj trgovini. Bio je dobar prijatelj i saradnik Đorđa Prelića, koji je u bekstvu, a osuđen je za organizovanje ubistva francuskog navijača Brisa Tatona. Navodno je Vavić delom finansirao i Prelićevo bekstvo. Postoje određene informacije da je u međuvremenu izbio sukob između njih dvojice i istragu bi trebalo usmeriti i u tom pravcu. Ne treba isključiti mogućnost da je Vavić bio meta konkurentskim beogradskim narko-ekipama čija baza je u naseljima pored Karaburme - podvlači izvor “Blica”.

Pre skoro godinu dana u istom klubu u kome je Vavić bio i pre nego što je ranjen došlo je do pucnjave između te dve grupe. Tada niko nije ranjen, pa pucnjava nije ni prijavljena. Vavić je uticajan u kriminalnim krugovima, ima podebeo policijski dosije i moguće je da je došao u lični sukob sa nekim ko je na taj način pokušao da ga eliminiše iz posla. Policija, takođe, ne isključuje ni mogućnost da je na Vavića pucao neko od njegovih dilera koji drže narko-tržište Karaburme.

- Vavić svoje narko-dilere drži u robovskom odnosu, prodaju njegovu drogu, a on uzima najveći deo zarade. Postoje stroga pravila unutar grupe koja moraju da se poštuju, a on strogo kažnjava svaku nedisciplinu. Ko jednom uđe u njegovu ekipu ostaje u poslu zauvek. Svaki pokušaj da se izađe iz grupe kažnjava se maltretiranjem i batinama - kaže izvor “Blica” upućen u istragu.

Napadač se okliznuo

U policiji ne odbacuju mogućnost da je do napada na Vavića došlo u afektu.
- Tragovi na mestu pucnjave ne ukazuju na profesionalnu zasedu. Zbog toga ne možemo da odbacimo mogućnost da je u njega pucao neko s kim se sukobio u klubu čiji je gost bio. Od ispaljenih devet metaka, samo ga je jedan pogodio. Moguće je da se napadač okliznuo i da je pucao u prazno - kažu u policiji.
 
Top