Šta je novo?

Vaspitačica terala dete da se skine

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
[h=1]Vaspitačica terala dete da se skine
[/h] Izvor: Blic


Beograd -- Vaspitačica u vrtiću "Dečji dani" u Beogradu rekla 6-godišnjem dečaku K. da se skine go pred drugarima jer je slučajno oborio rođendansko posluženje drugarice.

19162729454faa346b7e14c739730977_368x276.jpg

Foto: Arhiva
Incident se dogodio, kako saznaje Blic, sredinom aprila u predškolskoj ustanovi "Dečji dani" u centru Beograda, a vaspitačica Dragana Stojiljković, koja je naterala dečaka da se skine go, biće smenjena.
"Blic" saznaje da je do celog događaja došlo kada se u grupi u vrtiću slavio rođendan jednoj devojčici, zbog čega je bilo postavljeno i rođendansko posluženje kao i baloni. Vaspitačica je rekla deci da ne smeju da se igraju s balonima, ali su se oni ipak počeli igrati balonima, kada su srušili rođendansko posluženje.

Tada je, kako piše "Blic", učiteljica prišla dečaku K. i pitala ga zašto je to uradio. On joj je odgovorio da mu je tako rekao drugar S., da bi ga učiteljica potom pitala: "Pa dobro, a da ti drugar S. kaže da se skineš go, da li bi to uradio?"

Dečak joj je odgovorio da ne bi, ali je ona zatim rekla: "S., reci mu da se skine".

Mali K. je rekao da se više neće igrati balonima i da ga ne teraju da se skine, međutim, vaspitačica nije odustala i nastavila je da insistira na tome da se K. skine. Dečak je počeo da plače i tako uplakan se skinuo, ispričao je ceo događaj "Blicov" izvor.

Dečaku su odmah posle incidenta izašli pečati po telu, a zbog stresa je i povraćao, a kada je otac došao po njega ništa mu nije rečeno. Događaj je otkriven tek kada su druga deca to ispričala roditeljima.

"Blicov" izvor tvrdi i da je uprava vrtića pokušala da zataška slučaj. Vaspitačica je već sutradan bila na radnom mestu, a povučena je tek posle podne. Na roditeljskom sastanku, koji je potom sazvan, isticano je da se na učiteljicu Draganu Stojiljković do tada niko nije žalio. Roditeljima je takođe rečeno i da će pravna služba preduzeti mere protiv učiteljice i da je najbolje da se ona rasporedi na neku drugu dužnost u vrtiću, jer joj je ostalo dve godine do penzije.

Međutim, roditelji dečaka su podneli žalbu protiv nje Gradskom sekretarijatu za zaštitu dece, nakon čega je odmah pokrenut disciplinski postupak, ali je podneta krivična i prijava protiv učiteljice.

 
Top