Šta je novo?

Vanredni izbori na vidiku?

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Vanredni izbori na vidiku?Izvor:
Novosti.rs

Šta stoji iza iznenadnih radikalnih promena u službama bezbednosti u Crnoj Gori. Bulatović: Promene na čelu tajnih službi u funkciji očuvanja vlasti.PODGORICA - Za samo mesec dana promenjen je ceo vrh Uprave policije Crne Gore i Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB), a u toku je i radikalno kadrovsko "tumbanje" na nižim nivoima u tim službama.
Činjenica da su na direktorska mesta - umesto Veselina Veljovića (Uprava policije) i Vladana Jokovića (ANB) - postavljeni provereni partijski "vojnici" Božidar Vuksanović i Boro Vučinić, funkcioneri DPS, kod opozicije izaziva podozrenje.

- Promene su u funkciji očuvanja vlasti - uveren je Predrag Bulatović, funkcioner SNP. - Ne vidim nameru da se krene u borbu protiv organizovanog kriminala, ovde je reč o trgovini unutar vladajućih partija. Očito, spremaju se - za izbore!


Slično misli i Koča Pavlović, portparol Pokreta za promene.
- Policija i ANB već dve decenije su kičma režima Mila Đukanovića i to je poslednja linija njegove odbrane - tvrdi Pavlović. - Upravo su Vučinić i Vuksanović bili čelni operativci DPS na prethodnim izborima, pa je ovo priprema za još jednu, verovatno vanrednu izbornu krađu...
U DPS ovakve optužbe smatraju besmislenim.

- Promene su u službi borbe protiv organizovanog kriminala - kaže poslanik DPS Obrad Stanišić.
Ni Ranko Krivokapić, predsednik parlamenta ne vidi ništa neobično u tome što će, recimo, dosadašnji ministar odbrane Boro Vučinić biti šef tajne policije.
- Vrlo važno pitanje evroatlantskih integracija vezano je upravo za Ministarstvo odbrane i naše obaveštajne kapacitete, tako da je ovakvo rešenje sasvim logično - kaže Krivokapić.

Odlazak Vučinića sa mesta ministra odbrane, s druge strane, u sindikalnoj organizaciji Vojske Crne Gore ocenili su kao - smenu.

- Sindikat VCG pozdravlja odluku Vlade Crne Gore da Vučinića razreši dužnosti ministra odbrane - kaže Nenad Čobeljić, predsednik Sindikata vojske. - Njegovu smenu doživljavamo kao opravdanu i neophodnu, zbog antisindikalne diskriminacije koja je značajno narušila ukupne odnose i sistem vrednosti u VCG, uključujući patnje vojnika koji su ostali bez posla i njihovih porodica, ponižavajuće prekomande, nezapamćeni mobing, ucene i pritiske...

Kadrovska "vrteška" u službama bezbednosti, započeta krajem decembra kada je izbila afera "listing", definitivno je završena. Epilog: odlazak Veselina Veljovića na mesto savetnika predsednika Republike, ostavka Vladana Jokovića, postavljenja novih šefova i - promene na gotovo svim čelnim mestima u Upravi policije i ANB.


 
Top