Šta je novo?
Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.643
Val Kilmer

Val-Kilmer-Biography-4.jpgVal Kilmer je rodjen u Los Andjelesu, Kalifornija, od majke Gladys i oca Eugene-a (koji su se razveli kada je imao 9 godina). Njegov deda po ocu bio je kopac zlata u Novom Mexicu a pesnik Joyce Kilmer mu je rodjak. Odrastao je u San Fernando Dolini, sa dva brata, starijim Mark-om i mladjim Wesley. Dok je Val jos uvek bio tinejdzer, stariji brat Mark se udavio u porodicnom bazenu.
Jedne od najpoznatijih Kilmer-ovih uloga su bile kao Nick Rivers (film Top Secret, prva uloga na filmu), revolveras Doc Holiday, porno-glumac John Holmes, rock idol Jim Morrison, Robert Burns, Bruce Wayne/Batman u filmu Batman Forever i kao Simon Templar u filmu Saint.
Kilmer-ova bivsa zena Joanne Whalley je glumica i bivsi glavni vokal grupe Cindy & the Saffrons. Njih dvoje su se upoznali dok su snimali film Willow. Bili su u braku od marta 1988. do februara 1996. i imaju dvoje dece, Mercedes i Jack-a.
Kilmer je od strane nekih reditelja (John Frankenheimer (The Island of Doctor Moreau), Ron Howard (Willow) i Joel Schumacher (Batman Forever) ocenjen kao glumac koji je tezak za saradnju. Frankenheimer je bio toliko ljut na Kilmer-a da je izjavio da bi se pre popeo na Mont Everest pre no sto bi ga pozvao da glumi u nekom njegovom filmu. Takodje je rekao da ako sada bude snimao film o Val Kilmer-u, ne bi pozvao Val Kilmer-a da glumi u istom. Medjutim, veci broj glumaca i reditelja sa kojima je radio, ocenili su ga kao veoma predanog glumca koji je uvek spreman da pomgne mladjim kolegama.

Kod:
http://www.imdb.com/name/nm0000174/

Izvor:Wikipedija
 
Top