Šta je novo?

VAC traži Politici 4,7 miliona evra za deo akcija

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
VAC traži Politici 4,7 miliona evra za deo akcijahttp://www.tanjug.rs/novosti/38847/vac-trazi-politici-4-7-miliona-evra-za-deo-akcija.htm#

Izvor:
Tanjug.rs

Nemačka medijska kuća VAC ponudila je Politici AD svoj udeo u zajedničkom preduzeću "Politika novine i magazini", potvrdila je dnevniku "Danas" predsednica Upravnog odbora Politike AD Sonja Liht.


41416.jpgPrema njenim rečima, VAC za 50 odsto udela u "Politici novine i magazini" traži 4,7 miliona evra plus ispunjavanje još nekih finansijskih obaveza koje u ponudi nisu specifikovane. "Pošto odluka o tome nije u nadležnosti Upravnog odbora, o ponudi smo se informisali, pa smo je prosledili nadležnoj Skupštini akcionara i većinskom vlasniku", objasnila je Liht.

U Politici AD još vagaju o datumu kada ističe rok za odgovor. Listu "Danas" je nezvanično rečeno da je ta kuća za ponudu zainteresovana, ali da bi trebalo da se ispregovaraju još neki detalji, pre svega, finansijski. Skupština akcionara Politike AD zakazana je za 17. april ove godine, ali pre nego što je ponuda VAC-a stigla.
 
Top