Šta je novo?

Uznemirujući snimci: U Australiji masovno umiru životinje

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.340
Uznemirujući snimci: U Australiji masovno umiru životinje
Talas ekstremnih vrućina zahvatio Australiju već nedelju dana. Najviše dnevne temperature danima dosežu gotovo 50 stepeni. Vrućinama se ni ne nazire kraj.
IZVOR: B922102831465c498b32c3b68554090102_v4_big.jpg

Kako prenosi hrvatski portal Index.hr, temperature iz dana u dan ruše sve rekorde, a prošle sedmice je čak pet dana bilo među deset najtoplijih u istoriji Australije. Ekstremne temperature i suša doveli su i do masovnog izumiranja životinja.

Prvo se pojavila informacija da se na obalama reka nasukalo više od milion mrtvih riba. Potom su mediji objavili da je vrućina u samo dva dana ubila čak trećinu slepih miševa u Nju Saut Velsu.

Takođe, zabeleženo je i masovno izumiranje divljih konja.

UPOZORENJE: VIDEO-materijal sadrži uznemirujuće snimke

Rendžeri su u sredu u blizini mesta Elis Springs pronašli više od 90 mrtvih, izgladnelih i dehidriranih divljih konja. Više od 200 ih je pronađeno u izuzetno teškom stanju, tako da su veterinari i nadležne službe morali da izvrše eutanaziju.

"Bio sam užasnut, nikada nisam video ništa slično ovome. Sva ta tela...", kazao je za BBC jedan od rendžera koji je našao konje.

Lokalno stanovništvo i rendžeri za BBC kažu da zbog vrućina na području Elis Springsa od žeđi izumiru i magarci, pa čak i kamile.Nije ništa bolje ni u velikim gradovima. Tako su u mnogima od njih juče srušeni svi temperaturni rekordi. U Adelaidu je izmereno čak 46,2 Celzijusovih stepeni, a u Seduni neverovatnih 48,6.

Meteorolozi, međutim, nemaju dobre vesti – najavljuju da će talas vrućina potrajati danima. 
Top