Uživam u samoći

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
12. 11. 2010 PRESSONLINE

Intervju: Lane Gutović - glumac i voditelj

Uživam u samoći

Legendarni glumac kaže da se ustručava da deli savete, i otkriva da ume da bude sam, a da pri tom uživa u samoći

GUTOVIC-luta.jpg

Na televiziji Hepi uskoro počinje novi rijaliti-šou "Parovi", u kom će poznati parovi provesti 101 noć u luksuznoj vili i pokušati da osvoje do pola miliona evra. Najomiljenijem komičaru današnjice, Milanu Lanetu Gutoviću, pripala je čast da u ovom rijalitiju bude "bogati vlasnik i domaćin kuće koji je sa svojom suprugom otišao na bračno putovanje" u Pariz. U intervjuu za Press TV, Lane otkriva zašto će baš iz Pariza komunicirati sa ukućanima i kaže da bi rado učestvovao u rijalitiju kada bi unapred bio osuđen na uspeh.

Osećate li euforiju pred početak šoua, s obzirom na to da će vas gledaoci po prvi put videti u jednom ovakvom projektu?

- Naravno da imam neki oblik uzbuđenja pred ovako veliki projekat, ali ja to ne nazivam euforijom, već blagim i prijatnim uzbuđenjem.

Boravićete u Parizu i takmičarima deliti zadatke. Zašto baš Pariz, a ne neki drugi evropski grad?

- Pariz je izabran kao destinacija jer se romantična osećanja uglavnom vezuju za taj grad. U tom smislu smatramo da je Pariz, bez obzira na to što je prestao da bude svetska prestonica, ostao evropska prestonica romantike. Pretpostavljam da biste i vi za snimanje ovako skupog projekta pre izabrali prestonicu, nego provinciju.

Da li biste imali nešto protiv da ste i u stvarnom životu vlasnik takve vile?

- Da učestvujem u ovom rijalitiju imao bih šansi da postanem i u stvarnosti vlasnik ovakve kuće, ali ja se nalazim u ulozi koja ne podrazumeva nagradu, već samo honorar, koji nije toliki da bi mogao da o tome maštam.

Možete li sebe da zamislite kao učesnika u nekom rijalitiju?

- Odavno se ne takmičim, pa me bilo koji oblik takmičenja ne privlači. Učestvovao bih rado kada bih unapred bio osuđen na uspeh.

Na TV Hepi redovno se emituje vaša emisija "Na večeri kod Laneta". Da li i privatno volite da spremate večere za prijatelje?

- Radije idem u kafanu.

Moćno ćutanje je svojstveno mudrim osobama. Da li vam se drugi često obraćaju za savete?

- Pametnom savet ne treba, a budali ne vredi. Ustručavam se da dajem savete. Radije dajem primere.

Umete li da budete sami?

- Umem, i uživam u samoći.

Da li vas je teško nasmejati i kome to najlakše polazi za rukom?

- Najlakše polazi za rukom onome koji to neće.

Ko je po vama najbolji komičar svih vremena?

- Ja živim samo u ovom vremenu, pa su mi procene ograničene na nekoliko poslednjih decenija. Za mene je to bio pokojni Miša Žutić.

Duhovitost i inteligencija usko su povezane. Smatrate li da je to za vas olakšica ili teško breme, s obzirom na to da jasnije od onih drugih sagledavate sve što se dešava?

- Hvala na svim komplimentima, ali ne smatram da duhovitost i inteligencija moraju baš uvek da nastupaju zajedno. Uostalom, ja sam živi dokaz.

Prihvatate li šale na svoj račun i volite li da se šalite na račun drugih čak i kada im to smeta?

- Prihvatam šale na svoj račun i ne volim da se šalim sa onima koji humor shvataju kao ličnu uvredu.

Šta je vaš izvor inspiracije?

- Imam neki izvor inspiracije i nešto što me pokreće, ali šta je to, ne umem da definišem.

Da li ste se i na koji način u životu bavili ženskom psihom?

- Sem psihe, žene imaju još mnogo prijatnijih oblasti
.
Da ste u mogućnosti da birate mesto i epohu za život, šta biste odabrali?
- Rusiju 1700-tih godina.

Kako izgleda jedno obično veče sa Lanetom Gutovićem?

- Sve kraće i kraće, jer sve brže zaspim.

Ana Ilić

Natrag